کارگاه منطقه ای یکروزه ای با عنوان کالاآزار یا سالک صبح امروز در دانشگاه علوم پزشکی کرمان برگزار شد.

رئیس اداره بیماریهای مشترک بین انسان و دام در حاشیه ی برگزاری این کارگاه آموزشی  به خبرنگار باشگاه خبرنگاران در کرمان گفت : با توجه به اینکه این بیماری در تمام استانهای کشور به غیر از استانهای شمالی و شمال غربی دیده می شود ، کارگاه منطقه ای یکروزه کالاآزار یا سالک در دانشگاه علوم پزشکی کرمان برگزار شد.

 دکتر شیرزادی افزود: این کارگاه با حضور 14 کارشناس از دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور به منظور ارتقای کیفی سطح علمی کارشناسان مربوطه و تبادل نظر در حال برگزاریست.

وی تصریح کرد : موارد ابتلا به سالک معمولا در مناطق روستایی، کشاورزی،حاشیه شهرها و مناطقی که در آنها موشهای صحرایی وجود دارد دیده می شود.

به گفته وی در این مناطق برای دورماندن از گزش پشه خاکی در غروب آفتاب و طول شب از دورکننده حشرات به صورت محلول یا اسپری استفاده شود.

گفتنی است: سالَک یک بیماری پوستی است که منشأ آن، یک نوع پشه به نام پشه خاکی به انسان منتقل می‌شود و عامل آن لیشمانیا است.

این بیماری بدون درد و تب است که پس از گزش، ورم سرخ رنگ و بدون درد در محل گزش پیدا شده و کم کم بزرگ و زخمی می‌شود.

اندازه زخم چند میلی‌متر تا چند سانتی‌متر است که معمولاً در مناطق باز بدن مانند صورت، دست و پا دیده می‌شود که ضایعه به آهستگی و طی مدت ۶ ماه تا یکسال بهبود می‌یابد.

در صورت عدم درمان مناسب این ضایعه، در محل زخم یک جوشگاه فرو رفته و دائمی باقی می‌ماند که به زیبایی لطمه می‌زند ./س

برچسب ها: کارگاه ، سالک ، کرمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.