به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان ، خسرو افسری افزود: سرشماری پرندگان مهاجر كه برای زمستان گذرانی در این استان فرود آمده اند همانند روال همه ساله توسط واحد حیات وحش و تنوع زیستی اداره كل حفاظت از محیط زیست طی ماههای دی و بهمن انجام شد.
وی اظهار داشت: آمار پرندگان سرشماری شده در مناطق محیط زیست سیستان و بلوچستان در زمستان جاری نسبت به مدت مشابه پارسال پنج درصد افزایش را نشان می دهد.
او گفت: بیشترین تعداد پرندگان سرشماری شده سیستان و بلوچستان در مناطق خور باهو با 13 هزار و 129 قطعه، خور و ساحل بندر كنارك با سه هزار و 522 قطعه، خور و اسكه تنگ با دو هزار 891 قطعه، خورگالك با دو هزار و 550 قطعه و كمترین پرنده نیز مربوط به مناطق سد پیشین با 35 قطعه، تالاب لولكدان با 131 قطعه، سد خیرآباد با 141 قطعه و ساحل تیس چابهار با 210 قطعه است.
مدیركل اداره حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با بیان اینكه پرنده های مهاجر 80 گونه هستند افزود: پلیكان خاكستری، باكلان، فلامینگو، لك لك سیاه، اردك آنقوت، تنجه، چاخ لق هندی، كفچه نوك، انواع سلیمها، اگرتها، حواصیلها، گیلانشاهها، آبچلیكها، تلیله ها، كاكایی ها و پرستوهای دریایی شاخصترین گونه های پرنده های مهاجر شناسایی شده در این استان هستند.
وی گفت: گونه باكلان با چهار هزار و 877 قطعه پرنده به تنهایی 11 درصد از كل آمار سرشماری پرندگان مهاجری را تشكیل می دهد كه سیستان و بلوچستان را برای زمستان گذرانی انتخاب كرده اند.
او افزود: افزایش پنج درصدی تعداد پرندگان مهاجر با وجود تدوام خشكسالی در سیستان و بلوچستان كه بیش از یك دهه به طول انجامیده نشانگر همكاری خوب مردم با كاركنان حفاظت از محیط زیست استان در زمینه مقابله با تخریب طبیعت است./ب