غار نمکدان قشم در راه جهانی شدندرحالی که ژئوپارک قشم از شبکه جهانی ژئوپارک‌ها خارج شد، مدیر کل اداره طبیعت گردی از ثبت جهانی غار نمکدان قشم خبر داد.

به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران  ، درفاصله 90 کیلومتری شهر قشم (تقریبا به موازات ساحل جنوبی) کوه گنبدی شکلی به نام نمکدان به ارتفاع 237 متر وجود دارد. طول غار به 6580 متر می‌رسد که طولانی‌ترین غار نمکی جهان است . نمک‌های کوه نمکدان از بهترین نوع نمک است که در ترکیب آن عناصری چون منیزیم وجود دارد و به عنوان نمک طبی به ویژه برای ورزشکاران به صورت کپسول مصرف می‌شود.
"محمد علی فیاضی" مدیر کل طبیعت گردی سازمان میراث و گردشگری با اعلام خبر تلاش این اداره کل جهت ثبت جهانی کردن غار نمکدان قشم به CHN گفت: «در حال حاضر طولانی ترین غار نمکی دنیا در رژیم اشغالگر قدس ثبت شده است ولی این غار از غار نمکدان قشم کوتاه تر است. از این رو در صدد آن هستیم تا غار نمکی قشم را به عنوان طولانی ترین غار نمکی دنیا ثبت جهانی کنیم.»
 
درحالی که طی هفته‌های گذشته اخبار خروج ژئوپارک قشم از شبکه جهانی ژئوپارک‌ها منتشر شد فیاضی از تشکیل کارگروهی برای ثبت جهانی غار نمکدان که یکی از جاذبه‌های ژئوپارک قشم است خبر داد و گفت: «کارگروهی برای انجام تحقیقات لازم برای ثبت جهانی غار نمکدان قشم تشکیل شده‌است که یکی از اعضای فعال در این کارگروه، انجمن غارنوردان ایران است که اداره کل طبیعت‌گردی را برای رسیدن به اهداف خود حمایت می‌کند.»
 
او افزود: «از آنجایی که کار مطالعاتی و انجام امور مربوط به ثبت جهانی دشوار و نیازمند زمان است و گروه‌های خارجی باید از این غار بازدید کنند از این رو آماده سازی بسترهای لازم نیازمند حدود 6 ماه زمان است تا بتوان در فهرست‌های جهانی ثبت شد.»
 
به گزارش CHN، غار نمکدان قشم نه تنها طولانی‌ترین غار نمکدان دنیاست بلکه تحقیقات نشان می‌دهد که تنفس در داخل این غار باعث بهبود بیماران مبتلا به آسم و ناراحتی‌های تنفسی می‌شود از این رو می‌تواند جاذبه خوبی برای گردشگران سلامت به شمار آید.
 
مدیر کل اداره طبیعت گردی نیز تاکید کرد: «یکی از وظایف کارگروه غارنوردی این است که در کنار حفاظت از غارها جنبه‌های جذب گردشگران و غارنوردان به ایران را فراهم کند چراکه این بخش می‌تواند تعداد زیادی از گردشگران را برای کشور جذب کند.»
 
به گزارش CHN، امروزه غارها تبدیل به یکی از جاذبه‌های گردشگری دنیا شده‌اند که روزانه می‌توان درآمد چشم‌گیری از آن بدست آورد. چنانکه غار "جیتا" در لبنان که توریستی‌ترین غار خاورمیانه است به طور عادی روزانه پذیرای هزار گردشگر است که این تعداد در روزهای پر بازدید به 10 هزار گردشگر می‌رسد. ایران نیز می‌تواند از این توان نهفته بهره‌ فراوان برد./ک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.