به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از روزنامه ديلي تلگراف، استراو وزير امور خارجه پيشين انگليس در سالهاي 2006-2001 در مورد مذاكرات هسته اي امروز ايران و قدرتهاي غربي در آلماتي قزاقستان مي نويسد "احتمالا قدرتهاي غربي در اين دور از مذاكرات نيز اظهار خواهند داشت كه تمامي گزينه ها بر روي ميز خواهند بود. با اين حال ذكر اين مسئله از سوي آنان به جاي آنكه به پيشرفت مذاكرات كمك كند مانعي در برابر آن خواهد بود."
وي در ادامه و با اشاره به صلح آميز بودن فعاليت هسته اي ايران اذعان مي كند كه قدرتهاي غربي بهانه اي براي تجاوز احتمالي نظامي عليه كشورمان نخواهند داشت و در اين باره مي افزايد "تحت اصل 42 منشور سازمان ملل متحد، شوراي امنيت تنها در صورتي كه كشوري "تهديدي عليه صلح و امنيت بين المللي" باشد مي تواند مجوز حمله عليه آن كشور را صادر نمايد. چنانچه اين اقدام را با صدور قطعنامه عليه دولت عراق در سال هاي 1991 و 2003 در زمان زمامداري صدام حسين و در سال 2011 ميلادي در مورد ليبي انجام داد. اما چنين اقدامي در مورد ايران امكان ناپذير است. زيرا ايران قصد حمله به كشوري را ندارد و در صورت تصميم كشورهاي غربي در اين مورد نيز به احتمال زياد چين و روسيه آن را وتو خواهند كرد."
جك استراو در ادامه اذعان مي كند كه ايرانيان داراي حس قوي "وحدت ملي" هستند و در اين باره مي افزايد "در اين ميان بهتر است كه غربي ها با روانشناسي اجتماعي ايرانيان و خلق و خوي آنان بيشتر آشنا شوند. ايرانيان اگر هم اختلافاتي در زمينه سياسي با يكديگر داشته باشند همگي داراي حس مشترك و قوي "وحدت ملي" هستند و به هويت ملي خود مي بالند. آنان در طول ساليان متمادي اين حس را با خود حفظ كرده اند و ديگر زير بار تحقيرهاي تحميل شده از سوي كشورهاي غربي بخصوص انگليس نمي روند. ايرانيان مداخله انگليسي ها در امور داخلي كشورشان در جريان واقعه تحريم تنباكو، مداخله در جريان ملي شدن صنعت نفت ايران، اشغال آن كشور در فاصله جنگ جهاني به همراه ارتش شوروي، سازماندهي كودتاي 28 مرداد كه به سقوط دولت مصدق انجاميد و حمايت از اقدامات وحشيانه رژيم شاه در سال 1979 ميلادي را به خاطر دارند."
استراو در ادامه به صلح آميز بودن برنامه هسته اي ايران اذعان مي كند و مي نويسد "ايران خواهان برسميت شناخته شدن حقوق هسته اي اش در چارچوب منع گسترش سلاح هاي كشتار جمعي است. اين پيشنهادي منطقي و منصفانه از سوي ايران است. ايران در حالي اين پيشنهاد را ارائه داده كه اسرائيل، هند و پاكستان از پيوستن به پيمان مذكور اجتناب ورزيده است."
وزير امور خارجه پيشين انگليس در ادامه مي افزايد "عادي سازي روابط با ايران به نفع قدرتهاي غربي خواهد بود. اكنون منطقه در شرايط ناآرامي به سر مي برد. بي ثباتي در منطقه از سوريه، لبنان، اردن، عراق و اراضي اشغالي تا شيخ نشين هاي حاشيه خليج فارس را در برگرفته است."
استراو در ادامه اذعان مي كند كه مقامات رژيم صهيونيستي نيز عليرغم كارشكني هايشان در مسير مذاكرات هسته اي ايران مي دانند كه تجاوزي نظامي عليه ايران غير ممكن است وي در اين باره مي افزايد "در سال 2011، "مير داگان" رئيس پيشين موساد اذعان نمود كه حمله نظامي عليه ايران "ايده اي احمقانه" خواهد بود. داگان و همچنين يووال ديسكين يكي از مقامات ارشد پيشين "شين بت" هر دو معتقدند كه حتي فكر به چنين تجاوزي نيز حماقتي بزرگ از سوي رژيم صهيونيستي خواهد بود."