باوجود در نظر گرفتن بودجه زیارت برای شهر مشهد و تشکیل کارگروه زیارت در استانداری اما تنها فرهنگسرای زیارت کشور تاکنون از بودجه زیارت محروم مانده است.

 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، مدیر فرهنگسرای زیارت با اشاره به موفقیت برنامه های فاز اول فرهنگسرای زیارت، از عملیاتی شدن فاز دوم این فرهنگسرا با عنوان نمایشگاه مفهومی زیارت(2) در سال جدید خبر داد.

 حجت الااسلام وهاب زاده با اشاره به اهداف فرهنگسرای زیارت، راهبردهای این فرهنگسرا را شامل چهار اصل بهبود فضای شهری در راستای موضوع تخصصی زیارت، افزایش مشارکت اجتماعی سازمان ها و دستگاه ها در موضوع تخصصی زیارت، ارتقاء شاخص های فرهنگی مرتبط با موضوع تخصصی زیارت در بین شهروندان و ارتقاء دانش و مهارت و تقویت فرهنگ عمومی پیرامون مساله زیارت و فرهنگ میزبانی عنوان کرد.

وی افزود: تهیه گزارش آماری برنامه های فرهنگسرا از ابتدای سال 91 تا انتهای دیماه امسال یکی از اقداماتی است که در راستای بررسی نحوه علکرد فرهنگسرا انجام شده است که بر طبق این گزارش، در طی این مدت، 280182 نفر برنامه برای 110563 نفر اجراشده است.

وهاب زاده با بیان اینکه تمامی این برنامه ها در داخل فرهنگسرای زیارت انجام شده است، خاطرنشان کرد: نمایشگاه زیارت، تجلی آفتاب، مرکز همایش ها، مسابقه تجلی آفتاب، کبوترانه، کانونهای مستند، جنگ شبهای زیارت و کوچه کوشبختی از جمله برنامه های اجرا شده در فرهنگسرای زیارت بوده است که استقبال چشمگیر بازدیدکنندگان نشان از موفقیت این برنامه ها دارد.

مدیر فرهنگسرای زیارت تصریح کرد: بطور کلی 50% تا 60% مخاطبان برنامه های این فرهنگسرا را افراد بومی و 40% تا 50% را نیز زائران غیر بومی شامل می شوند که نوسان موجود در این آمار منوط به ایام مختلف سال می شود که به عنوان مثال مخاطبان ماه فروردین را  65% بومی و 35% غیر بومی تشکیل می دهند.

احداث نمایشگاه مفهومی زیارت در انتظار چراغ سبز مسئولان/ لزوم توجه مسئولان

وهاب زاده در ادامه با بیان اینکه بوستان زیارت در سه فاز تشکیل شده است، اظهار کرد: فاز اول دربرگیرنده برنامه های اجرا شده در این فرهنگسرا است و فاز دوم نیز نمایشگاه مفهومی زیارت(2) را شامل می شود که مقدمات آن آماده شده و تنها منتظر کسب مجوزهای لازم جهت احداث بنای این پروژه هستیم.

وی ادامه داد: این نمایشگاه در قالب 6 پلان اصلی شامل خودشناسی؛ سفینه النجاه؛ کوچه های مدینه؛ از مدینه تا مرو؛ قصر مامون و گنبد خاطرات و حِکم طراحی شده است که در این میان تمامی هدف و تلاش مسئولان فرهنگسرای زیارت بر این اصل بنیان شده است که بازدیدکنندگان این نمایشگاه بتوانند همراهی خویش با امام رضا(ع) را بیش از پیش احساس کنند.

مدیر فرهنگسرای زیارت با اشاره به "دالان پرده" موجود در این نمایشگاه، تصریح کرد: در مرحله اول بازدیدکنندگان با ورود به یک کشتی پر تلاطم راهی شهر مدینه می شوند و با پلان های طراحی شده، سفری معنادار را از مدینه به مرو احساس می کنند و سپس با عبور از قصر مامون، گنبد خاطرات و حِکم را مشاهده خواهند کرد.

وهاب زاده عملیاتی شدن این نمایشگاه را منوط به حمایت های مادی و معنوی مسئولان دانست و با ابراز ناراحتی از عدم توجه کافی و تاخیر در تخصیص بودجه به این طرح، ابراز امیدواری کرد با احداث سریع تر نمایشگاه مفهومی زیارت(2) در اوایل سال 92، مقدمات طراحی فاز سوم نیز آغاز شود.

فرهنگسرای زیارت هسته مرکزی امام شناسی است/ لزوم تغییر نگرش مسئولان

مدیر فرهنگسرای زیارت در بخشی دیگر از سخنانش خواستار توجه بیشتر مسئولان شد و افزود: باید نگاه مسئولان به فرهنگسرای زیارت از حالت یک فرهنگسرای صِرف تغییر کند و با نگاهی کلان محور، به شهر مشهد به عنوان یک فرهنگسرای بزرگ زیارتی نگریسته شود.

وهاب زاده با تاکید بر لزوم توجه بیشتر مسئولان و افزایش پتانسیل های موجود در رابطه با مقوله زیارت، از فرهنگسرای زیارت به عنوان هسته مرکزی آشنایی زائران با امام رضا(ع) نام برد و توسعه و گسترش فرهنگ زیارت را منوط به دوری از هم پوشانی ها و موازی کاری های دستگاه های ذیربط عنوان کرد.

وی با بیان اینکه بخشی از بودجه زیارت که توسط هیات وزیران تصویب شده است به فرهنگسرای زیارت اختصاص دارد، عدم ابلاغ بودجه سال آتی این فرهنگسرا را یکی از موانع موجود در فعالیت های فرهنگسرا برشمرد و بر لزوم حمایت های مادی و معنوی تمامی مسئولان برای گسترش فرهنگ زیارت تاکید کرد.

افزایش فعالیتهای فرهنگسرا در سال 92/ ایجاد کانونهای فرهنگی زیارت در مساجد

 مدیر فرهنگسرای زیارت در قسمت پایانی سخنانش با اشاره به برنامه های ویژه این فرهنگسرا در ایام نوروز و سال آتی، تصریح کرد: ایجاد 15 کانون فرهنگی با محوریت زیارت در مساجد مختلف شهر بالاخص مناطق محروم یکی از مهمترین برنامه های فرهنگسرای زیارت است که مراحل مقدماتی این کار صورت گرفته است.

وهاب زاده برگزاری طرح ویژه برای تاکسی رانان با هدف ارتقاء فرهنگ میزبانی، افزایش المانهای پارک موضوعی زیارت، افزایش مجسمه در فضای عکاسخانه، تهیه المان سقاخانه، برگزاری دوره آموزشی صالحین و فراهم سازی شرایط جهت حضور بیشتر بازدیدکنندگان را از جمله برنامه های این فرهنگسرا در سال جدید عنوان کرد.

وی در پایان افزود: تهیه و توضیع انبوه بسته های آموزشی ویژه خانواده ها به همراه نرم افزار آموزشی سبک زندگی رضوی از دیگر برنامه های مدنظر گرفته شده در ایام نوروز 92 است که با هدف معرفی آداب و رسوم شهر مشهد و همچنین فرهنگ و آداب زیارت صورت می گیرد. /س

برچسب ها: فرهنگسرای ، زیارت ، بدون ، بودجه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.