طوفان های خورشیدی که در دوره های مختلفی اتفاق می افتد همان زبانه کشیدن آتش از خورشید به بیرون و فضای اطراف است که معمولا قبل از آغاز آن لکه های تیره روی خورشید به وجود می آید.

به گزارش خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از ناسا؛ تصاویر دریافت شده از خورشید نشان می دهد که در زمانی کمتر از 48 ساعت لکه های عظیمی که حدود 6 برابر قطر زمین بزرگی دارد بر سطح خورشید ظاهر شده است که این نشان دهنده آغاز طوفان های خورشیدی است.
 
این لکه ها در روزهای اول اسفند شکل گرفته و به سرعت نیز به یک پیکر بندی بی ثبات تبدیل شده که می تواند عامل اصلی شکل گیری جرقه های خورشیدی باشد و موجب اختلال ارتباطات رادیویی بر روی زمین شود.
 
دانشمندان با استفاده از رصدخانه دینامیک خورشیدی و یکی از فضاپیماهای در حال رصد در فضا توانسته اند فعالیت های شدید مغناطیسی ایجاد شده که در واقع این نقاط نسبت به سایر نقاط کمی سردتر است و به همین دلیل تیره تر دیده می شوند.
 
لازم به ذکر است: که این فعالیت در زمان ورود خورشید به فعالیت های دوره چرخه 11 ساله خود شکل گرفته و خطوط میدان مغناطیسی خورشید از آشفته ترین شکل خود برخوردار بوده زیرا میدان مغناطیسی در استوای خورشید باسرعت بیشتری نسبت به قطب ها در حال چرخش است.
 
تحقیقات نشان می دهد: که این امر عامل اصلی ایجاد لکه های بیشماری بر روی خورشید بوده و خروجی تابش خورشید را تا 10 درصد افزایش می یابد و این تغییر بر آب و هوای جهانی تاثیرات بسیاری می گذارد.
 
دوره خورشیدی میانگینی یازده ساله دارد و از حداکثر فعالیت های خورشیدی بعدی محاسبه می شود که این دوره های بین 9 تا 14 سال متغیر است و میانگین آن یازده سال می باشد.
 
طبق آماری که ناسا اعلام کرده است : آخرین دوره خورشیدی مربوط به سال 2000 می باشد و طبق پیش بینی ها دوره بعدی پایان  2013 خواهد بود./ع2
برچسب ها: خورشید ، طوفان ، آتش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.