تيرنگ نیستانی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران گفت: آلرژی غذایی واکنش های آزاردهنده و زیان بار دستگاه ایمنی به مواد غذایی، دارویی و... است که غالباً ارثی و یا ناشی از یک نقص اکتسابی بیوشیمیایی می باشد.
وی ادامه داد: آلرژی غذایی نوع خاصی از واکنش است که در آن دستگاه ایمنی درگیر شده و به عبارت ساده تر اجزای ماده غذایی که در یک فرد عادی مشکل ایجاد نمی کند در افراد مستعد دچار علائم خاصی می شود و فرد را دچار مشکلاتی می کند.
نیستانی افزود: از علائم آلرژی می توان عطسه، سردرد، تهوع، اسهال، کهیر، دردهای شکمی، نفخ و... را نام برد معمولاً در موادی مثل ماهی ها، بادام زمینی، زرده تخم مرغ، شیر گاو، سویا، شکلات و... یافت می شوند.
وی با اشاره به تشخیص به موقع آلرژی افزود: شیوع آلرژی های غذایی به سن خاصی بر نمی گردد اما تشخیص آن در سنین کودکی زمانی که کودک با تنوع غذایی کمتری روبرو است آسانتر می باشد و هرچه سن بالاتر می رود تشخیص آن مشکل تر است.
وی خاطرنشان کرد: با انجام آزمایش های مخصوص معاینه بالینی بیمار و حذف غذاهای عامل آلرژی از رژیم غذایی می توان در درمان آن مؤثر بود.