رهبر معظم انقلاب با تمام قوا در صدد حفظ استقلال کشور هستند که این امر همکاری تمام مردم را می طلبد.
وی ادامه داد: تحریم ها و سیاست های غیر منصفانه رسانه ای کار فرهیخته گان کشور را به ویژه در سلامت مردم بسیار دشوار کرده چرا که مردم مسلمان و انقلابی کشور که شعارشان هیهات من ذله است تنها امید آن ها به منجی عالم بشریت است تا تنها از این راه از زیر بار ستم رها شوند.
وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که می تواند باعث آزار آحاد مردم شود بحث درد و رنج غیر قابل انکار بیماری هاست چرا که محدودیت ها در بخش های دیگر قابل تحمل تر است باید توجه داشت که مردم بیشترین آسیب ها را از عدم برخورداری به موقع از نیازهای بهداشتی و درمانی عنوان می کنند .
طریقت منفرد عنوان کرد: برای رفع این نیاز و این آسیب باید حداکثر تلاش هایمان را انجام دهیم.
طبق برآورد های انجام شده سال گذشته حدود 40 هزار میلیارد تومان در بخش بهداشت و درمان هزینه شده که 15 هزار میلیارد تومان آن را اعتبارات ملی و سازمان بیمه پوشش داده اند و 25 هزار میلیارد تومان آن را مردم از جیب پرداخت کرده اند.
وی با تاکید بر این که ای کاش در مقابل این هزینه ها اکثریت مردم آن رضایتمندی را که در شانشان است را می گرفتند اظهار داشت: سال گذشته سرانه درمان 380 دلار بود ولی با وضعیت موجود در حال حاضر سرانه درمان 200 دلار با قیمت دلار امروزی است که وقتی ما این سرانه درمان را با کشور هایی که از آن ها تقلید می کنیم مقایسه می کنیم نشان دهنده این است که وضعیت ما به مراتب بدتر از آن ها است.
سرپرست وزارت بهداشت تصریح کرد: همه شما روسای دانشگاه ها از فاظلان پزشکی هستید اگر شما وضعيت پزشکی کشور را سامان ندهید هیچ قدرتی در جامعه نمی توان آن را ساماندهی کند در واقع هر فرهیختگی در بخش خودش می تواند بخش خود را نجات دهد چرا که بهداشت و درمان تنها بخشی است که ساماندهی آن از سایر بخش ها بهتر است .
وی با بیان این که ما در بحث بهداشت و درمان به همت مردم و هدایت حاکمیت نظام جمهوری اسلامی و تربیت نیروی انسانی متخصص از بین جوان های پر استعداد کشورمان احتیاج داریم افزود: طبق آمار ما بیش از 80 پزشک عمومی داریم که می توانیم از آن ها برای ساماندهی طب عمومی مان استفاده کنیم.
اگر هم در آموزش این پزشکان به برخی از مسائل توجه نشده می توانیم به آن ها آموزش تکمیلی در حد اعلا بدهیم چرا که در حال حاضر به جایگاه اقتصادی و اجتماعی طب عمومی در کشور بی توجهی شده که این امر باعث شده نه تنها پزشکان عمومی خودشان را باور نداشته باشند بلکه اعتقادی هم به طب عمومی و پزشک عمومی نداشته باشند که باید به سرعت بتوانیم این طرز فکر را عوض کنیم.
وی ادامه داد: در دنیا پزشکانی که در صدر ارائه خدمات فعالیت دارند از حداکثر اعتماد و اختیارات برخوردارند و به همین دلیل بیشترین مسئولیت را نیز دارا هستند ولی ما در کشورمان به جای این که رضایت مندی و کرامت پزشکان عمومی مان را ارج نهیم با آن ها طوری برخورد کردیم که اختیاراتشان در حد یک خدمت کار بیمارستان است.
طریقت منفرد در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: دیوان سالاری پدر مردم را درآورده و باید این طرز فکر را که فقط باید سرپرست وزارت بهداشت، معاونین و کارشناسان این حوزه در صدر اختیار باشند عوض کرد چرا که این امر باعث دل مردگی پزشکان شده در واقع ما مدام از مردم سالاری صحبت می کنیم ولی هیچ توجهی به مردم نمی کنیم که باید این موضوع را پیگیری و تغییر دهیم.
سرپرست وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: ما نباید بگذاریم کوچک ترین ناراحتی مضاعف در بهداشت و درمان به مریض تحمیل شود ولی متاسفانه چون اتندها دلگرمی ندارند و حضور قوی هم ندارند کارها به دست کسانی در بیمارستان ها انجام می شوند که آمادگی های لازم را هنوز برای طبابت کامل ندارند.
وی در خصوص برنامه پزشک خانواده افزود: برنامه پزشک خانواده از سال 74 تصویب شده و بعد از 17 سال در برنامه چهارم و پنجم به شدت به آن تاکید شده است اما با گذشت 17 سال از این تکلیف قانونی باید بگویم که این برنامه در وضعیت مبتدی قرار دارد بنابراین باید سراغ این مسئله برویم که اشکال کار کجاست وقتی مشکل کار پیدا شود می توانیم آن را به سرعت اجرایی کنیم.
وی در خصوص تعرفه ها خاطر نشان کرد: تعرفه های امروزی دست مایه 30 سال پیش است این که چرا هنوز تعرفه ها غیر واقعی هستند مشکل خودمان هستیم از چند سال پیش تدوین کتاب جدید تعرفه ها مورد بررسی قرار گرفت که در زمان لنکرانی تکمیل و در زمان دستجردی ابلاغ شد ولی به دلیل اعتراض چند نفر کتاب تعرفه ها جمع شد./ع2