کارشناس گروه سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت نیشابور گفت: قطع کردن شیر مادر، راه درمان زردی نوزادان نیست.

سمانه‌سادات حسینی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، افزود: زردی فیزیولوژیک تشدید‌یافته شامل دو نوع زردی زودرس و زردی دیررس است.

وی اظهار کرد: علت اصلی زردی زودرس ناشی از کم شیرخوردن شیرخوار است بنابراین دفع روده‌ای به‌خوبی برقرار نمی‌شود و بیلی‌روبین بیشتری در روده باقی می‌ماند و فرصت بازجذب بیشتری پیدا می‌کند و نوزاد بیشتر زرد می‌شود.

کارشناس گروه سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت نیشابور بیان کرد: همچنین به‌دنبال کم شیرخوردن یک کم‌آبی خفیف ایجاد می‌شود که به زردی بیشتر نوزاد کمک می‌کند در نتیجه راه درمان این نوع زردی، دادن شیر بیشتر به نوزاد است.

حسینی ادامه داد: زردی دیررس که از هفته دوم شروع می‌شود ناشی از وجود اسیدهای چرب مخصوص در شیر بعضی مادران است که سبب افزایش چرخه جذب بیلی‌روبین شده و نوزاد زردتر می‌شود.

وی عنوان کرد: راه درمان این نوع زردی نیز در مرحله اول قطع شیر نیست بلکه بر عکس ادامه شیردهی است و اگر زردی به حد بالایی رسید باید شیر مادر حرارت داده شود تا این اسیدهای چرب از بین بروند.

کارشناس گروه سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت نیشابور خاطرنشان کرد: روش‌های دیگر درمان زردی دیررس این است که می‌توان از شیر مادری استفاده کرد که به نوزاد خود شیر می‌دهد، به‌مدت 24 تا 48 ساعت شیر مادر قطع و در این مدت با استفاده از قاشق یا فنجان کوچک شیر مصنوعی استفاده شود.

حسینی یادآور شد: بنابراین در زردی نوزاد تنها در نوع دیررس آن و آن هم در آخرین مرحله، شیر مادر به‌طور موقت قطع می‌شود/س

 

برچسب ها: شیر ، مادر ، درمان ، زردی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.