سوادکوه، سرزمین عجایب میزبان مسافران نوروزی

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران شهرستان سوادکوه با چهار شهر پل سفید، زیراب، شیرگاه وآلاشت و 70 هزار نفر جمعیت در دل رشته کوههای البرز نخستین مدخل ورودی مازندران است و از سمت شمال به قائم شهر، جنوب به فیروزکوه و استان تهران، شرق به ساری و ارتفاعات دودانگه و دهستان چاشم استان سمنان و از سمت غرب به منطقه بندپی بابل وصل می شود.

به استناد منابع تاریخی سوادکوه خواستگاه فرمانروایان بود و وقایع تاریخی مهم مانند سکونت فریدون پادشاه پیشدادی، پیکار رستم با دیوان مازندران و جنگ اسکندر مقدونی با داریوش سوم آخرین پادشاه هخامنشی در ناحیه رقم خورد.

عده ای از مورخین سوادکوه را کوه سیاه نامیدند و بر این باورند که اعراب در طی سالها مبارزه با مردم این ناحیه شکست خورده و به دلیل هراس ناشی از هیبت کوه های مرتفع و صعب العبور که از انبوه درختان بلند وکهنسال پوشیده بود نام سوادکوه یا کوه سیاه برآن نهادند.

سوادکوه به دلیل برخورداری از مواهب الهی از جمله کوه های سر به فلک کشده، جنگل های زیبا با گونه های متنوع، ییلاقات خوش آب و هوا، بآ آ

آبشارها، رودخانه، مراتع و یخچالهای طبیعی وآثارهای باستانی و دست ساخت انسانی مانند قلعه، پل، مساجد، راه آهن، کلیسا،برج ها، و جاده رویایی سوادکوه لذت سفر را برای گردشگران دو چندان و چشم هر بیننده ای را خیره می کند و آغوشش پر مهرش را برای دیدار دوباره از زیباییهایش برای مسافران باز نگه می دارد.

سوادکوه با وجود برخورداری از این همه زیبایی و پیشینه تاریخی و گذر بیش از 5 میلیون مسافر نوروزی از جاده رویایی و کوهستانی پر پیچ و خم و با پوشش جنگلی جاذبه اش به درستی برای گردشگران شناخته شده نیست و این سرزمین به توصیف بسیاری از گردشگران یکی از زیبا ترین نقاط دیدنی دنیا است.

جاذبه های مهم گردشگری سوادکوه.

1-غار اسپهبد خورشید:

این غار از شهرت جهانی برخوردار است و در محور اصلی تهران به قائم شهر در منطقه دوآب و ابتدای دو راهی خطیرکوه،10 کیلومتر قبل از شهر پل سفید واقع شده و مورخان این اثر زیبای طبیعی را با نام دژ افسانه ای می شناسند وآثار باستانی داخل آن بیانگر این است که این غار از مراکز دفاعی و پناه گاه اسپهبدان مازندران بود و سقف داخل غار از طاقهای مشهور جهان است که با چوبهای قطور جنگلی تیر کشی شده و معماری داخل آن بسیار زیبا است وبه دوران ساسانیان برمیگردد.

2- منطقه ییلاقی خوش آب و هوای دراسله:

این منطقه زیبا وخوش آب و هوا با چشمه و آبشارهای فراوان وآب گوارا در شمال ایران دارای شهرت فراوان است و از گونه های متنوع جانوری برخوردار است و در بهار محل چرا دام ویکه تازی چابک سواران می شود،هوای بسیار مطبوع وخنک آن در کنار برف بر جای مانده در ارتفاعات مسافران را مجذوب خود می کند. مسافران 7 کیلومتر قبل از شهر زیراب از پلیس راه وارد دوراهی آزادمهر می شود و پس از 24 کیلومتر گذر از جاده زیبای کوهستانی و جنگلی به آن می رسند.

3- برج لاجیم:

این برج از بهترین و زیباترین آثار تاریخی مازندران است و قرار گرفتن آن بر روی ارتفاعات و اشراف آن بر منطقه بر زیبایی آن افزوده و با آجر وساروج در زمان تسلط آل زیار بر مازندران در سالهای 316 تا 443 هجری قمری ساخته شد واهمیت این برج همانند برج رسکت ساری به دلیل برخورداری از کتیبه پهلوی و کوفی است. راه دسترسی آن از داخل شهر زیراب است و البته تا آنجا 27 کیلومتر راه است وجاده آن بسیار رویایی است.

4- پارک جنگلی جوارم:

محوطه پهناور وزیبای جوارم 8 کیلوتر پس از شهر زیراب و در جاده اصلی قرار دارد که وسعت آن 40 هکتار است و از گردشپذیرترین پارک های جنگلی مازندران است و از امکانات رفاهی خوبی برخوردار است و تنوع گیاهی و جانوری آن بی نظیر است.

5- سه خط طلا راه آهن:

این خط راه آهن برای کاهش شیب ریل و افزایش سرعت لکوموتیو در منطقه ورسک به صورت 3 پله مارپیچ ساخته شده که اینگونه ریل کشی در دنیا سابقه ندارد و زیبایی حرکت قطار به صورت مارپیچ در آن باعث توقف خودروها و تماشای مسافران می شود و البته مسافرت با قطار در این جاده به دلیل قرار گرفتن ریل در ارتفاعات به یاد ماندنی است.

6- امامزاده عبدالحق:

این بنای مذهبی در مرکز شهر زیراب قرار دارد و به همراه امامزاده عبدالله آمل وتکیه پهنه کلا ساری از بهترین جاذبه های زیارتی مازندران است.که برای مسافران شامل مهمانسرا، بقعه، صحن، مسجد و حسینیه است.

7- سد ومنطقه زیبا با روستاهای دیدنی لفور:

این منطقه در30 کیلو متری شهر شیرگاه قرار دارد و جای جای این منطقه به دلیل برخورداری از جنگل های زیبا و بکر با گونه های جانوری متنوع در ایام تعطیل میزبان مسافران است و در برخی از روزها به دلیل ازدهام جمعیت در کنار دریاچه سد مسافران با کمبود فضا برای استراحت و تفریح مواجه می شوند و سوغاتی و غذاهای محلی روستاهای لفور پر مشتری است.

8- دریاچه شورمست:

از دریاچه های به نام کشور و تنها دریاچه طبیعی سوادکوه است که در روستای شورمست پل سفید در میان انبوه درختان سر به فلک کشیده واقع شده و برای رسیدن به آن باید 2 کیلومتر جاده زیبا و مارپیچ این روستا را از پل سفید طی کرد.

9- شهر آلاشت: این شهر با بافت طبیعی و سنتی و آب و هوای مناسب در ایام تعطیل میزبان مهربانی برای مسافران است وگردش در ارتفاعات و ییلاقات آلاشت همراه با تناول میوه های جنگلی و بازدید از موزه و رصدخانه آن لذت بخش است.مسافران برای رسیدن به آنجا باید از پلیس راه زیراب وارد دو راهی آزادمهر شوند و 25 کیلومتر راه را طی کنند.

10- قلعه کنگلو:

مسیر دسترسی آن در منطقه ورسک 20 کیلو متر قبل از پل سفید است و این قلعه در روستای ییلاقی کنگلو ودر ارتفاعی در کنار رودخانه قرار دارد وبه عنوان دژ در اوایل اسلام کاربرد داشت.

11- پل معروف ورسک و منطقه ییلاقی ورسک:

این پل در منطقه عباس آباد ورسک 15 کیلو متر بعد از گدوک و20 کیلومتر قبل از پل سفید در کنار جاده اصلی بر روی ارتفاعات دو کوه برای اتصال ریل آهن به تونل قرار دارد و از سازه های مهم جهان به شمار می رود.ومنطقه ای که پل در آن قرار گرفته به دلیل برخورداری از جاذبه و آب و هوای مناسب مسافران زیادی به خود جذب می کند.

12- جاده رویایی سوادکوه:

این جاده به طول 180 کیلومتر مسافران را از گدوک ابتدایی ترین نقطه مازندران پس از تهران سوار بر پیچ های کوهستانی خود میکند به طوری که گویا زیبایی های این جاده به دلیل برخورداری از کوهها، دره ها، رودخانه، آبشار،جنگل های سر به فلک کشیده وتاریکی تونل ها آنها را در خواب رویایی فرو می برد./س

برچسب ها: سرزمین ، عجایب ، میزبان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.