به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد محمدحسین جعفری در مراسم افتتاحیه طرح فرهنگی دانشآموزی نجات آب کشاورزی خراسانرضوی اظهار کرد: خرسانرضوی به لحاظ وضعیت منابع آبی و به خصوص منابع آب زیرزمینی در وضعیت نامناسبی قرار دارد.
وی ادامه داد: از مجموع 37 محدوده مطالعاتی خراسانرضوی حدود 33 محدوده مطالعاتی در وضعیت ممنوعه و 15 محدوده مطالعاتی در وضعیت بحرانی هستند که این بدان معنا است که مقدار برداشت از این منابع بیش از میزان ورودی به آنها است.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای خراسانرضوی بیان کرد: در سالهای اخیر سالانه بیش از یک میلیارد متر مکعب اضافه برداشت از سفرههای آب زیرزمینی صورت گرفته، این سفرهها به عنوان ذخایر گرانبها و بیبدیل است که ادامه حیات و توسعه کشاورزی و صنعت کشور به آن بستگی دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه آموزش و بهبود فرهنگ در این زمینه گامی ضروری برای نهادینه کردن مدیریت بهینه مصرف آب است، افزود: در طرح فرهنگی دانشآموزی نجات آب کشاورزی بیش از 300 هزار دانشآموز مقطع راهنمایی خراسانرضوی از دو هزار و 700 مدرسه سطح استان با استفاده از اقلام کمک آموزشی و برنامههای آموزشی متنوع در طول سال تحصیلی در خصوص مسائل آب استان آموزش میبینند.
جعفری اظهار کرد: برداشت بیش از حد از منابع آب زیرزمینی سبب خشکشدن چاهها، چشمهها و قنات میشود و در نتیجه کاهش محصولات کشاورزی و عدم تامین منابع مالی کشاورزی را به وجود میآورد.
وی در ادامه افزود: از دیگر پیامدهای برداشت بیرویه از
آبهای زیرزمینی، شور شدن ذخایر آبی زیرزمینی است، همچنین سبب به همخوردن تعادل
میان منابع آب شور و شیرین میشود که در نتیجه آن پیشروی آب شور در بستر آب شیرین
سفرههای زیرزمینی اتفاق میافتد/س