به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، تراب محمدي اظهار داشت: قدمت جداره شداديه مراغه به اواخر دوره قاجار مي رسد كه كاربري خدماتي و كاري داشته است.
محمدي با بيان اينكه بنا در دوره دوم پهلوي به عنوان بانك نيز استفاده شده است، تصريح كرد: اثر دچار آسيب هاي جدي در طول زمان شده و بخش عمده اي از اتاق هاي پشتي آن فرو ريخته است.
وي پلان بنا را در مرحله خوانا كردن دقيق خواند و با اشاره به تخريب و فرسوده شدن ديوارها، افزود: بنا داراي يك كريدور، اتاق هاي حجره اي و حمامي در پشت ساختمان بوده كه اكنون فرو ريخته است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان جداره شداديه را بنايي با نماي سنگي و ديوارهايي از خشت خام توصيف كرد و گفت: مرمت گران با تميزكاري نماي بنا، پوسيدگي هاي آن را از بين برده اند.
محمدي با بيان اينكه عمليات استحكام بخشي خطر ريزش و افزايش تخريب را از اين اثر دور كرده است، افزود: ضلع شرقي كه فرو ريخته بود با خرپا پوشيده و داخل بنا شمع كوبي شده است.
وي تشريح كرد: ايزولاسيون بخش هاي غربي و شمال غربي، ايزوله پشت بام، مرمت ورودي و تعويض و مرمت درب و پنجره ها از ديگر اقدامات مرمتي انجام گرفته در جداره شداديه به شمار مي رود.
محمدي با تاكيد بر اينكه جداره شداديه نيازمند مرمت و بازنگري هاي كلي است، از اجرا و تداوم عمليات مرمتي اين اثر در آينده اي نزديك خبر داد. /س