در آیینی سنتی سه تن سمنو نذری در شیراز پخته شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس ، سمنو پزان آیینی سنتی در شیراز است که بیش از500 سال قدمت دارد و به نیت نذر پنج تن آل عبا و حضرت فاطمه زهرا (س) انجام می شود.

سمنو را معمولا کمی پیش از نوروز درست می‌کنند و یکی از سین های معروف سفره هفت سین است .

در پخت این نذری250 کیلو گرم گندم ، یک تن آرد ،80 کیلو گرم بادام و20 کیلو گرم گلاب ناب میمند بکار رفته است.

پخت سمنو از مراحل آغازین آن تا زمانی که پخته شود همراه با مداحی و توسل به اهل بیت (ع) و مولودی خوانی است.

سمنو خوردنی شیرینی است که از جوانه گندم و آرد درست می شود و ماده شیرین کننده سمنو شیره‌ای است که از خرد کردن جوانه گندم گرفته و این شیره با آرد سبوس‌دار جوشانده می‌شود.

پخت سمنو معمولا 12 تا 16 ساعت طول می کشد.

این غذای مقوی ، تنها غذایی است که از آب و آرد تهیه می شود و شیرینی آن هم از شیره گندم بدست می آید.

به گفته طباخان سمنو ، استفاده از گندم با کیفیت ، تاثیر زیادی در طعم و مزه سمنو دارد./س

برچسب ها: سمنو ، نذری ، شیراز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۲ ۱۲ دی ۱۳۹۴
لازم به ذکر است اعلام نمایم عکس فوق مربوط به سمنوزان شهر تهران محله دارالمومنین دولاب می باشد لطفا عکس سمنو پزان شهر شیراز را به جای عکس فوق قرار دهید