به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل / اسدالله محسن زاده به مناسبت هفته منابع طبیعی افزود: این بندها قابلیت استحصال سالانه 18 میلیون مترمكعب روان اب سطحی را دارد.
وی اضافه كرد: این بندهای آبخیزداری با هدف استحصال آبهای سطحی، كنترل سیل و رسوب احداث شده و با توجه به شرایط جوی و میزان بارش ها در استان، احداث آنها از اهمیت خاصی برخوردار است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بیان كرد: افزایش بهره وری مصرف و كاهش تبخیر منابع آبی كه هم اكنون بیش از 2/3 میلیارد مترمكعب می باشد، از اهداف اجرای طرح های آبخیزداری است.
محسن زاده ادامه داد: 40 پروژه آبخیزداری در سال جاری از محل اعتبارات ملی و استانی در حال اجراست.
وی بیان كرد: اعتبارات بخش آبخیزداری استان در سال جاری 38 میلیارد و 230 میلیون ریال بود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همچنین گفت: برای اجرای طرح جامع مدیریت حوزه های آبخیز استان، شش حوزه به عنوان پایلوت انتخاب شده و مطالعات اجرایی این حوزه ها به اتمام رسید.
محسن زاده افزود: در همین راستا عملیات اجرایی در حوزه آبخیز خوجین و سقز چایی آغاز شده است.
به گفته وی، جریان های سطحی و زیرزمینی استان اردبیل در سه حوزه آبخیز قزل اوزن، ارس و بالها رود جمع می شود كه رواناب حوزه ارس و بالهارود از كشور خارج و رواناب قزل اوزن وارد سفید رود شده و به دریای خزر زهكشی می شود.
وی افزود: ظرفیت آب قابل استحصال استان اعم از منابع سطحی و زیرزمینی 7/3 میلیارد مترمكعب است و 2/2 میلیارد مترمكعب آب سطحی نیز از استان های همجوار وارد می شود.
محسن زاده هدف عمده آبخیزداری را استحصال 20 درصد از رواناب ها و هرزآب ها ذكر كرد و گفت: براساس برنامه پنج ساله پنجم توسعه باید این میزان یعنی 200 میلیون مترمكعب تحقق یابد كه برابر دو سد بزرگ احداث شده در استان است.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل در ادامه از شناسایی هفت هزار نقطه زمین لغزشی در سطح استان خبر داد و اظهار كرد: بیش از 50 درصد این نقاط فعال می باشد.
وی مهمترین فعالیت های اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل را انجام مطالعات تفصیلی و اجرایی حوزه های آبخیز استان در 304 هزار هكتار، تهیه بانك اطلاعات سیل، زمین لغزش و آبخیزداری استان عنوان كرد./ب