به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از سنندج، مهارت های زندگی مجموعه ای از توانایی هایی است که زمینه سازگاری و رفتار مثبت و مفید را فراهم می آورند. همچنین پژوهش های متعدد و گسترده ای تاکنون در جوامع مختلف، تاثیرات مثبت آموزش این مهارت ها را در کاهش مشکلات روانشناختی، رفتاری و اجتماعی از قبیل: کاهش سوءمصرف مواد مخدر، پیشگیری از رفتارهای خشونت آمیز و افزایش مهارت های مقابله با عوامل منفی و خطرساز، برقراری روابط مثبت و موثر اجتماعی و... نشان داده اند.
با شروع دوره دانشجویی، یکی از مهم ترین و حساس ترین مراحل زندگی دانشجویان آغاز می شود، چرا که در طی دوره تحصیل می توان خود را برای زندگی پس از تحصیل و ورود به عرصه های اجتماعی آماده کرد و چون زندگی مطلوب در جامعه پیچیده امروز، نیازهای متنوعی را می طلبد، پس تسلط داشتن بر مجموعه ای از مهارت ها لازم و ضروری به نظر می رسد؛ تا سلامت روانشناختی و رفتاری اجتماعی فرد به خطر نیفتد.
با توجه به اینکه مهارت های جزو طرح های پیشگیرانه- ارتقائی بهداشت روان است و در اصل توسط سازمان جهانی بهداشت مطرح شده است، هرساله در ایران نیز در سطوح مختلف تحصیلی و جامعه توسط سازمان بهزیستی با همکاری سایر نهادها و ادارات اجرایی، کارگاه های مختلف آموزشی به شیوه بارش های فکری در کلاس های خاصی به اجرا در می آید. این مهارت ها شامل ده نوع مهارت و آموزش های پیش از ازدواج با هدف افزایش توانمندی های روانی- اجتماعی، توانمندسازی افراد، پیشگیری از آسیب های اجتماعی و رفتارهای سوء برگزار می شود و مبتنی بر مولفه های توانایی تصمیم گیری، حل مسئله، تفکر خلاق و نقادانه، برقراری روابط بین فردی سازگارانه و موثر، خودآگاهی، همدلی، مقابله با هیجان ها و استرس، شیوه های انتخاب همسر، انتخاب درست و منطقی در زمینه ازدواج و... می باشد./ع