به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، اسکندری در گفتگو با خبرنگاران افزود: ارتقاء دانش فنی باغداران گردو، شناسایی درختان نخبه یا ژنوتیپهای برتر گردو در نقاط مختلف استان و اصلاح درختان گردو میتواند نقش مهمی در کیفیت این محصول داشته باشد.
وی با بیان اینکه اکثر درختان گردو در سطح استان به صورت بذری کشت میشوند و تنوع ژنتیکی بسیار بالایی دارند، ادامه داد: در این درختان مشکلات مختلفی از جمله حساسیت به آفات و بیماریها، تنوع محصول و عدم یکنواختی وجود دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی با بیان اینکه در روش کشت بذری باغداران درختان نامرغوب را حذف میکنند، افزود: در روش پیوندی با آموزش و اصلاح درختان گردو توسط پیوند سرشاخه کاری، این مشکل تا حدودی رفع میشود.
اسکندری به اهمیت و مزایای روش پیوند در نهال گردو اشاره کرد و بیان داشت: با این روش درختان گردو قدیمی که نامرغوب بوده و باید حذف شوند، تنها قسمت تاج این درختان هرس و با پیوند سرشاخه بعد از چند سال مجدداً به باردهی بر میگردند که این روش علاوه بر حفظ درخت باعث افزایش راندمان تولید میشود.
وی با بیان اینکه بهترین روش برای تولید نهال پیوندی گردو روش هات کالوس در گلخانه است روشهای متعدد دیگری نیز برای تولید نهال گردوی پیوندی در گلخانه و فضای آزاد وجود دارد، افزود: درصد گیرایی در روشهای پیوند گلخانهای بالای 80 تا 85 درصد است.
اسکندری با بیان اینکه با استفاده از نهالهای پیوندی، باردهی محصول در سالهای اول زودتر از باردهی درختان بذری خواهد بود، افزود: حذف نهالهای بذری و تولید نهال پیوندی، احداث باغ مادری از درختان نخبه و ارقام تجاری (داخلی ـ خارجی)، ایجاد باغات مادری برای تهیه پیوندک مورد نیاز نهالستانها، احداث باغات تجاری با ارقام خوب مطرح دنیا از جمله برنامههای این سازمان در تولید نهال گردو است که امیدواریم با استفاده از روشهای نوین و ارائه آموزش به باغداران و کشاورزان گامهای موثر در راستای رشد و شکوفایی کشاورزی برداشته شود./س