به گزارش باشگاه خبرنگاران اراک؛ متاسفانه در حال حاضر سن ابتلا به بیماریهای عروق کرونری در زنان از سن 60 تا 70 به سن 30 تا 40 سالگی رسیده است.
ابتلا به بیماریهای عروق کرونری در مردان بیشتر از زنان است که در این بین عوامل هورمونی دخیل هستند.
عوامل مهم و قابل کنترل در ایجاد بیماریهای عروق کرونری تغذیه، تحرک، فشار خون، بالا بودن چربی خون و مصرف سیگار و مواد مخدر است.
برنامه تغذیهای که در آن کمترین میزان چربی لحاظ و در آن مصرف دو تا سه وعده ماهی در هفته و استفاده بیشتر از سبزی، سالاد و میوه در نظر گرفته شده است بهترین برنامه در جهت کاهش خطر ابتلا به بیماریهای عروق کرونری است.
الگوی تغذیهای مناسب را باید از زمان کودکی و در بلندمدت اصلاح و رعایت کرد.
بالا بودن فشار خون در افراد بدون علامت بالینی:
30 درصد از افرادی که به سن 30 تا 40 سالگی میرسند بدون اینکه مطلع باشند به فشار خون بالا مبتلا هستند به همین علت توصیه میشود در افرادی که سابقه خانوادگی فشار خون بالا دارند کنترل آن از طریق آزمایش انجام شود.
عامل خطرساز در ایجاد بیماریهای عروق کرونری مصرف سیگار است و کشیدن سیگار خطر بیماری را تا سه برابر افزایش میدهد.
عدم تحرک موجب افزایش دو برابری خطر ابتلا به بیماریهای عروق کرونری است.
چاقی شکم از جمله علائم هشدار دهنده در خصوص افزایش خطر ابتلا به بیماریهای عروق کرونری است و اگر اندازه دور شکم در مردان بیشتر از 90 سانتی متر و در زنان 85 سانتی متر باشد خطر ابتلا به بیماری افزایش خواهد یافت.
افزایش چربی LDL خطرناک و عامل مستعد کننده ابتلا به بیماریهای عروق کرونری است، مصرف روغن نباتی جامد موجب افزایش این نوع چربی مضر در بدن است.
با توجه به اینکه در پخت شیرینی جات از روغن نباتی جامد استفاده میشود خوردن آنها خطر ابتلا به بیماریهای عروق کرونری را افزایش می دهد.
مصرف روغن زیتون و روغن کانولا و تنوع در استفاده از روغنهای گیاهی موجب کاهش چربی LDL در بدن شده و خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد./ع