به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران "عباس عزیزخانی" ابراز کرد: مهمترین عامل در زود قضاوت کردن، آموزش در دوران کودکی است که کودکان با الگو قرار دادن اولیاء خود زمانی که مشاهده میکنند والدین درخصوص اطرافیان زود قضاوت میکنند این رفتار در آنها نهادینه میشوند.
وی افزود: اولیا باید با دانش این موضوع که رفتارهای کودکانشان ریشه در رفتار آنها دارند با عمل کردن به اصول، چیزی را که قصد آموزش آن را به کودکان دارند بیاموزند. بیشتر دلیل گلایه اولیا مدرسه از رفتار ناخوشایند کودکان خصوصا در دوره ابتدایی نیز بستگی به آموزش کودکان در خانه دارد.
این روانشناس خاطرنشان کرد: بسیاری از رفتارهای نیز وجود دارد که کودکان با انجام آنها، توسط والدین تنبیه میشوند این در حالی است که کودک به صورت مکرر مشاهده میکند که پدر یا مادر خود این عمل را انجام میدهد و سبب ایجاد تعارض رفتاری و مشکلات روانی متعدد در کودک میشود.
وی با بیان اینکه زودقضاوت کردن جزو شاخصههای منفی روانی افراد است و به سنتی یا مدرن بودن جوامع بستگی ندارد، اظهار کرد: دلیل اینکه این مشکل در بین جوامع سنتی بیشتر یافت میشود این است که در جوامع سنتی افراد خصوصا خانمها مشغله کمتری داشتند، ولی در جوامع صنعتی مشغله افراد بیشتر شده است و بیشتر خانمها شاغل هستند و فرصتی برای کنکاش در زندگی دیگران ندارند.
عزیزخانی تصریح کرد: این امر در بین خانمها بیشتر شایع است و دلیل آن این است که خانمها از لحاظ گفتاری از مردان قویتر هستند، ولی هماکنون زنان پابه پای مردان کار میکنند و فرصتی برای کارهای متفرقه ندارند.
منبع:خبرگزاری ایسنا