به گفته وی، تغییر عبارات مسئله را علمی نمیکند و این درحالی است که بسیاری از ما فکر میکنیم هر کتابی پیچیدهتر باشد علمیتر است.
رئیس ستاد اقامه نماز تحصیل برخی علوم را حرام خواند و افزود: علمی مفید علمی است که یا واجب باشد، یا مستحب یا نیاز فرد باشد و یا نیاز جامعه غیر از این اگر باشد علم بیهوده است.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی تصریح کرد: در کتابهای حوزه و دانشگاه مطالبی زیادی وجود دارد که دانستن آن نه واجب است، نه مستحب و نه مشکل فرد را حل میکند، نه مشکل جامعه را از این رو نباید عمر خود را هزینه یاد گرفتن اینگونه مطالب کنیم.
وی با بیان اینکه بخش زیادی از عمر ما طلاب صرف یادگیری علمی میشود که اصلا ارزشی ندارد، افزود: کشورهای خارجی برای دقایق خود اهمیت ویژهای قائل هستند به طوری که اگر نیمه شب، فردی از خواب بیدار شود و بخواهد تماسی با پزشک داشته باشد، علاوه بر درمان، احوالپرسی و گفتن چند بیت شعر و لطیفه در مورد آموزههای دینی و مذهبی خویش نیز با او سخن میگویند.
به گفته رئیس ستاد اقامه نماز، طلاب در دنیای امروزی با توجه به سرعت انتقال اطلاعات مسئول هستند، پس برای انجام درست مسئولیتشان باید نسبت به علوم مختلف آگاهی کافی داشته باشند.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی با انتقاد از ضعف برخی امامان جماعت در زمینه تفسیر قرآن، گفت: نیاز است تمام روحانیون یک دوره تفسیر را بگذرانند تا توانایی پاسخگویی به سؤالات و مسائل مردم در این زمینه را داشته باشند.
وی بروزرسانی تفسیر قرآن با توجه به اشتیاق و گرایش مردم به سمت اسلام را ضروری خواند و گفت: تفسیر قرآن همانند بنایی است که هر چه پیش میرود، روند ساختمان تکامل بیشتری مییابد، لذا توجه به علم تفسیر ذهن انسان را بازتر میکند و این مهم نیازمند به روز رسانی تفسیر آیات الهی است.
رئیس ستاد اقامه نماز با تاکید بر اینکه نیت طلاب جوان ما از تحصیل نباید صرفا کسب مدرک باشد، تصریح کرد: طلاب نباید برای نمره و مدرک درس بخواند، بلکه باید خالصانه و تنها برای انجام رسالت و وظیفه تحصیل کنند.
قرآن محود تمام علوم باشد
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی بر محور قرار گرفتن قرآن بر تمام علوم تاکید کرد و بیان داشت: هرچند مردم به برخی آیات قرآن عمل میکنند، ولی بسیاری از آیات در میان مردم مهجور مانده از این رو باید کارهای گستردهای در این عرصه صورت پذیرد.
وی صرفه جویی در وقت، مطالعه عمیق و مفید، دوری از امور زائد را از نشانههای یک طلبه موفق دانست و خطاب به طلاب حاضر در جلسه گفت: درس مفید بخوانید، ورزش کنید، از تعطیلات برای کسب علم مفید بهره جوئید و عمر گرانبهای خود را بیهوده نگذرانید.
رئیس ستاد اقامه نماز با بیان اینکه در ارشاد سن و آمار و عدد شرط نیست، افزود: در بحث ارشاد قبل از همه از خود و اطرافیان نزدیکتان شروع کنید تا سخنتان در اطرافیان دور نیز اثر کند.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی اضافه کرد: توجه به اولویتها از دیگر نکات مهمی است که باید در هنگام ارشاد دیگران به آن توجه شود.
وی تصریح کرد: آمرانه صحبتکردن در ارشاد بازخورد و نتیجهای نمیدهد هرچه در این زمینه ملایمتر جلو بروید نتیجه بهتری را بدست میآورید.
رئیس ستاد اقامه نماز در ادامه از استان کردستان نیز به عنوان ظرفیت مناسب برای اشتغال به تحصیل طلاب و روحانیون در فصول گرم سال به ویژه تعطیلات تابستان نام برد و گفت: باید با راهاندازی مدارس علوم دینی در این استان و دعوت از طلاب استانهای گرمسیر از این ظرفیت ارزشمند به بهترین شکل ممکن استفاده کرد./ج1