به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اصفهان سید محسن افتخاری در جمع خبرنگاران خاطر نشان کرد : در طول چندین سال بهره برداری از نیروگاه شهید محمد منتظری ،با اجرای طرح های تحقیقاتی و همچنین از طریق سندی معکوس بیش از صدها مقلد یا دستگاه مورد نیاز در داخل کشور ساخته شده است .
وی کمترین اثر بومی سازی تجهیزات راصرفه جویی ارزی خواند و خاطر نشان کرد : برای ما قطع وابستگی ،برنامه ریزی راحت تر برای نگهداری و تعمیرات تجهیزات داخلی و اشتغال به مراتب ارزش بالاتری دارد .
مدیر عامل نیروگاه شهید محمد منتظری اصفهان با اشاره به اینکه کلیه قطعات توربین و والوهای فشار قوی این نیروگاه برای صنعتگران داخلی بومی سازی شده است ، گفت : با وجود اینکه اینها مهمترین دستاورد های تولید داخل در سال تولید ملی به شمار می روند ولی متأسفانه شاهدیم برخی نیروگاه های کشور در حال وارد کردن والو های فشار قوی با هزینه بالا به کشور هستند و باید برای حمایت از تولید ملی و صرفه جویی ارزی این قطعات ساخت داخل به همه بخش های کشور شناسانده شود .
افتخاری با اشاره به خشکسالی و لزوم صرفه جویی در آب تصریح کرد : در سومین همایش ملی تعامل انجمن صنفی با نیروگاه های بخار و سیکل ترکیبی که 30 بهمن و اول و دوم اسفند ماه امسال در نیروگاه شهید محمد منتظری اصفهان برگزار شد یکی از راهکار های همایش این بود که ساخت نیروگاه های دارای برج خنک کننده مرطوب به صرفه نیست و باید از برج های خنک کننده خشک استفاده شود .
وی مصرف روزانه آب در نیروگاه شهید محمد منتظری را حداکثر 200 لیتر در ثانیه اعلام و خاطر نشان کرد : آب مصرفی در نیروگاه در تصفیه خانه بازیابی و برای آبیاری قطره ای فضای سبز استفاده می شود که با ین روش توانسته این بیش از 200 هکتار فضای سبز نیروگاه را آبیاری کنیم .
مدیر عامل نیروگاه شهید محمد منتظری با اشاره به اینکه این نیروگاه بر اساس اصل 44 قانون اساسی در سال گذشته به شرکت پرشیان فولاد که 100 درصد خصوصی است واگذار شد تصریح کرد :مسئولان نیروگاه بر حفاظت محیط زیست تأکید بسیار دارند و بر همین اساس با دریافت سه استاندارد ایزو 9001 ،
ایزو 14000ویژه محیط زیست و ایزو 18000 ویژه سلامت کارکنان و ایمنی ، خود را بر حمایت از حفظ محیط زیست ملزم کرده اند.
وی با بیان اینکه به لحاظ محدودیت شرکت گاز قادر به تأمین گاز نیروگاه شهید محمد منتظری نیست خاطر نشان کرد : ارزش حرارتی یک لیتر مازوت برابر با یک متر مکعب گاز است و با توجه به اینکه به ناچار روزانه 10 میلیون لیتر مازوت نیروگاه مصرف می کند در صورتی که روزانه 10 میلیون متر مکعب گاز تحویل نیروگاه شود ، آلایندگی این نیروگاه کمتر از استاندارد های جهانی خواهد شد .
افتخاری در این زمینه متذکر شد با وجود اینکه بر اساس دو مصوبه سفر های ریاست جمهوری به استان ، تأمین گاز نیروگاه های اصفهان در الویت قرار گرفت ولی این کار عملی نشد و نسبت به مصرف سوخت مازوت و گاز که در سال های قبل 30 به 70 درصد بود اکنون این نسبت 80 به 20 درصد به نفع مازوت تغییر پیدا کرده است .
مدیر عامل نیروگاه شهید محمد منتظری اصفهان این نیروگاه را از بزرگترین نیروگاه های کشور با 8 واحد 200 مگاواتی جمعاًٌ با ظرفیت 1600 مگاوات ذکر کرد و گفت : این نیروگاه با توجه به تعمیرات دوره ای یا 6 ماهه و تعمیرات اساسی سالانه 11 میلیارد کیلو وات ساعت بوده که تاکنون 4/10 میلیارد کیلو وات ساعت برق تولید شده است .
وی افزود : تا 25 اسفند امسال تولید برق پیش بینی شده محقق خواهد شد و قطعاً تا پایان سال از میزان 6/10 میلیارد کیلو وات ساعت فراتر خواهد رفت .