آب انبارهای شهر نراق ازبناهای دوره قاجار به علت نزدیک بودن به معماری کاشان از اصالت خاصی برخوردارند

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، نراق از سه محله تشکیل شده که هر کدام دارای مرکزیت خاص خود بوده و در این مراکز مسجد، حسینیه، حمام و آب انبار مجزا وجود دارد.
در حال حاضر آب انبار هر سه محله شهر نراق پائین ، بالا و بازار پابرجا است و اکنون آب انبار محله بالا آبگیری و مردم از آب بسیار خنک و گوارای آن در ایام تابستان استفاده می نمایند.
آب انبار محله بالا که در مجاورت حسینیه و مسجد جامع نراق قرار دارد، توسط یکی از تجار شهر نراق به نام حاج مهدی نراقی احداث شده است .
این فرد از خیرین و افراد با نفوذ شهر نراق بوده و مجموعه حسینه ، کاروانسرا ،مخزن، حوض آبگیری و دو عدد بادگیر و تاجر سرای دیدنی نیز از او به یادگار مانده است.
آب انبار و حسینه حاج مهدی به شماره 4606 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
محله پایین از قدیمی ترین محله های شهر نراق است که مسجد امام حسن (ع) به عنوان قدیمی ترین بنای شهر نیز در آن قرار دارد.
در مجاورت این مسجد فرد خیری به اسم حاج عبد الباقی نراقی نزدیک به 180 سال پیش آب انبار و حسینه ای را احداث و برای حفظ و نگهداری آن مقداری زمین مرغوب کشاورزی خود را نیز وقف کرده است.
در حال حاضر این بنا به همت افراد خیر در حال بازسازی است و قرار است از مخزن آب آن به عنوان موزه آثار تاریخی شهر نراق استفاده شود تا گردشگران ومسافران با معماری آب انبار های قدیمی و نحوه کار کرد آنها آشنا شوند.
آب انبار محله بازار نیز در ورودی بازار احداث و از دو آب انبار دیگر شهر کوچکتر است .
اطلاعات خاصی از بانی آن در دست نیست ولی به احتمال زیاد به هنگام ساخت مجموعه بازار و کاروانسرا، مرحوم شمس السلطنه نراقی آن را برای استفاده مسافران و کاروانهای تجاری احداث کرده است. مخزن این مجموعه تخریب و از آن تنها سردر و ورودی به محل شیر آب باقی مانده است.
شهر نراق با وسعت 70 کیلومتر مربع در 15 کیلومتری دلیجان قرار دارد./س

برچسب ها: آب انبار ، نراق ، گردشگری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.