بان کي مون در مصاحبه با مجله اتريشي "پروفايل" گفت: مذاکرات بين ايران و گروه 1+5 (روسيه، چين، فرانسه، آمريکا، انگليس به علاوه آلمان) مفيد بوده است.
وي تاکيد کرد تلاشهاي ايران در راستاي اعتماد سازي به حل و فصل اختلافات بر سر برنامه انرژي هستهاي اين کشور کمک خواهد کرد.
آخرين دور مذاکرات ايران و گروه 1+5، 26 و 27 فوريه در آلماتي قزاقستان برگزار شد.
دو طرف در پايان اين مذاکرات توافق کردند پس از برگزاري مذاکرات در سطح کارشناسان در استانبول ترکيه در تاريخ 17 و 18 مارس، بار ديگر در 5 و 6 آوريل براي برگزاري دور بعدي گفتگوها با يکديگر ديدار کنند.
آمريکا، اسرائيل و برخي متحدان آنها بارها ايران را به دنبال کردن اهداف نظاميدر برنامه انرژي هستهاياش متهم کردهاند. واشنگتن و اتحاديه اروپا بر پايه اين ادعاهاي بي پايه و اساس، تاکنون چندين دور تحريمهاي يکجانبه غير قانوني عليه جمهوري اسلامي وضع کردهاند.
اين در حالي است که ايران ضمن رد اين ادعاها، همواره تاکيد کرده است که به عنوان يکي از امضاکنندگان متعهد پيمان منع گسترش تسليحات اتمي (انپيتي) و يکي از اعضاي آژانس بين المللي انرژي اتمي، از حق استفاده از فنآوري هستهاي براي دستيابي به اهداف صلح آميز برخوردار است.
علاوه بر اين، بازرسان آژانس بارها از تاسيسات هستهاي ايران بازديد کردهاند اما هرگز مدرکي که حاکي از انحراف برنامه انرژي هستهاي اين کشور به سمت توليد سلاحهاي اتمي باشد پيدا نکردهاند.