به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از سنندج، دکترفرهاد حاج شیخ الاسلامی درپاسخ به این سوال که افراد مبتلا به بیماری قلبی درمصرف آجیل و شیرینی وسایر تنقلات در ایام عید چه نکاتی را باید رعایت کنند گفت:«باتوجه به اینکه بیماران قلبی ازنظر مصرف نمک و مواد قندی باید تحت کنترل باشند،استفاده ازآجیل های نمک سود وشیرینی توصیه نمی شود ورعایت این مسئله در افرادی که دچار نارسایی قلبی و یا بیماری دیابت و فشار خون هستند ازاهمیت ویژه ای برخوردارمی باشد.»
وی در رابطه با مصرف مواد غذایی افراد مبتلا به بیماری قلبی در نوروز گفت:«رعایت اعتدال در مصرف مواد غذایی به همه افراد دچار زمینه بیماری قلبی و عروقی توصیه میشود،وعده های غذایی سنگین و چرب منجر به افزایش خطر سکته قلبی و تشدید نارسایی قلبی میگردد.»
این متخصص قلب وعروق تاکید کرد:«ازجمله تاثیرات بسیار منفی افزایش مصرف مواد غذایی، افزایش وزن است.هم چنین ذکر این نکته حائزاهمیت است که اسراف در مصرف شکلات،کاکائو و نوشیدنی های حاوی این گونه مواد ویا الکل منجر به افزایش ضربان قلب و بروز نامنظمی ضربان قلب میشود.»
دکتر حاج شیخ الاسلامی دررابطه با انجام ورزش و فعالیت های بدنی در ایام نوروز به بیماران مبتلا به ناراحتی های قلبی توصیه کرد:«درصورتیکه پزشک معالج ممنوعیتی در نظر نگرفته باشد انجام تمرینات سبک ورزشی در حدی که منجر به احساس خستگی شدید و یا درد وسنگینی سینه وتنگی نفس نشود،ایرادی ندارد و برای بیماران قلبی مفید هم خواهد بود.پیاده روی در هوای پاک روزانه بیست تا سی دقیقه برای حفظ سلامتی به همه افراد توصیه میشود.»
دکتر حاج شیخ الاسلامی،متخصص قلب وعروق با بیان اینکه هنگام سفر در این ایام بیماران داروهای خود را با خودهمراه داشته باشند و رژیم غذایی توصیه شده خود را رعایت کنندتاکید کرد :« از مصرف خوراکی ها و آشامیدنی هایی که توسط افراد در شرایط غیر بهداشتی در بین راه ویا مسافرخانه ها تهیه میشود حتی الامکان خوداری کنند،ساعت خواب و استراحت منظمی داشته باشند و از کم خوابی و خستگی شدید پرهیز کنند.»
وی درادامه گفت:«درصورتیکه افراد با وسیله شخصی سفر میکنند در بین راه برای تحرک عضلات و مصرف آب سالم توقف واستراحت نمایند.»/س