به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس، از دریاچه بختگان با عنوان دریاچه نی ریز، دریاچه پیچکان،َ و دریاچه بجکان نیز یاد شده است. این دریاچه به طول تقریبی صد کیلومتر و عرض حدودا سی کیلومتر میان دو رشته کوه موازی در ارتفاع حدودا 1550 متر از سطح دریا قرار گرفته است.
دریاچه طشک
این دریاچه در شمال دریاچه بختگان قرار گرفته و وسعت آن نسبت به دریاچه بختگان کمتر است. مساحت آن در فصلهای پر باران به حداکثر 420 کیلومتر مربع می رسد.
این دریاچه در منابع کهن و کتابهای جغرافیایی سده های نخستین با عنوان دریاچه چوپانان، باسفویه، باسفهویه، باسفهری و باشفویه نیز آمده است.
منطقه حفاظت شده بختگان با وسعت 300 هزار هکتار دریاچه های بختگان، طشک و ... را در خود جای داده است.
منطقه حفاظت شده بختگان نیز جزایر بسیار زیبا از جمله جزیره نرگس را در خود جای داده و همه ساله هزاران پرنده مهاجر از جمله فلامینگو، پلیکان، درنا، غاز وحشی و انواع اردک ها را در خود پذیرا است.
درياچه بختگان در 160 کيلومترى شيراز و 70 کيلومترى غرب شهرستان نيريز واقع شده است. اين درياچه دومين درياچه بزرگ و چهارمين تالاب ايران به شمار مى آيد. آب اين درياچه شور است. درياچه بختگان به گونه اى انحنا دار(U شکل) با راستاى شمال باختر جنوب خاور، کوه هاى پيچگان را در بر دارد. بخش شمالى اين درياچه با نام درياچه طشک و بخش جنوبى آن با نام درياچه بختگان معرفى شده است، بخش شمال باخترى اين دو درياچه محل اتصال و لولاى آنها بوده که بطور معمول درتمام فصول آبدار است، اين در حالى است که بازو هاى شمالى و جنوبى آن در فصول گرم، خشک و کفه هاى نمکى را تشکيل مى دهند.
این دریاچه زیستگاه زمستانه پرندگانی است که از روسیه و دشتهای سیبری به ایران مهاجرت میکنند مانند فلامینگو، درنا، کبوتر دریایی، آبچلیک، مرغابی، غاز و... که همگی در حفظ بوم ساختار و محیط زیست نقش بسیار ارزندهای دارند. دریاچه بختگان، باعث افزایش رطوبت هوا میشود و به علت بلند بودن ارتفاع کوههای پیرامون نیریز، رطوبت حاصله در هوای همان منطقه باقی مانده و باعث ثمردهی درختان انجیر، بادام، رز و زیتون در کوهها میشود که میتوان به نوعی آن را آبیاری مصنوعی کوهها نامید./س