دیالیزی‌ها تا حد امکان آجیل نخورند و درصورت تمایل به مصرف آن از آجیل‌های بی‌نمک و تازه استفاده کنند و این کار را در نزدیک زمان دیالیز انجام دهند تا ترکیبات آجیل زودتر از بدنشان خارج شود

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، دکتر منصور گتمیری گفت : برخی آجیل‌ها پتاسیم زیادی دارند و مصرف زیاد آنها ممکن است برای بیماران دیالیزی مشکل ایجاد کند. وی با بیان اینکه میوه‌ها ازجمله مرکبات حاوی پتاسیم زیادی هستند، گفت:

میوه‌هایی مانند پرتقال، لیموشیرین و نارنگی پتاسیم زیادی دارند؛ بنابراین بیماران دیالیزی نباید در مصرف این میوه‌ها افراط کنند و بهتر است روزانه یک پرتقال یا یک لیموشیرین مصرف کنند تا پتاسیم خون آنان بیش از حد متعارف افزایش نیابد.

این متخصص کلیه با اشاره به مسافرت بیماران دیالیزی اظهار کرد: اگر این بیماران بیش از یکی دو روز قصد مسافرت دارند باید پیش از سفر با معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مقصد به‌منظور دیالیز هماهنگی‌های لازم را انجام دهند.

وی افزود: تعداد کمی از بیماران، دیالیز صفاقی می‌شوند. این بیماران باید مایعات و وسایل استریل و پانسمان را در طول سفر به همراه داشته باشند؛ به‌عنوان نمونه هر روز به چهار بگ مایعات نیاز دارند.

گتمیری در پایان گفت: بیماران دیالیزی می‌توانند فعالیت بدنی سبک و مداوم مانند پیاده‌روی و شنا انجام دهند. این کار باعث می‌شود که مایعات بیشتری از طریق پوست و تنفس دفع کنند البته آنان نباید ورزش‌های سنگین را انجام دهند و به عضلاتشان آسیب برسانند./س

برچسب ها: کلیه ، دیالیز ، آجیل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.