زباله های الکترونیکی با ورود به آب و خاک می توانند صدمات جبران ناپذیری را به محیط زیست واردکنند و سلامتی انسان و سایر موجودات را به خطر بیندازند.

سهیلا یغمایی متخصص صنایع شیمیایی در گفتگو با خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران گفت: زباله های الکترونیکی شامل مقادیر زیادی از مواد خطرناک نظیر جیوه، سرب و کادمیم هستند و این ترکیبات سمی فوق العاده برای محیط زیست و موجودات زنده مضر هستند به همین خاطر فرآیند بازیافت آنها باید زیر نظر متخصصان و در محل های ویژه ای که مسائل زیست محیطی در آن ها به طور کامل در آنها رعایت می شود صورت پذیرد.

وی افزود: در برخی کشورها و مناطق قوانینی وضع شده که کاربرد مواد خطرناک در تولیدات الکترونیکی را مدیریت می کند اما در بسیاری از کشورها به لحاظ فقدان قوانین لازم زباله های الکترونیکی خود را برای بازیافت به کشورهای آسیا و برخی کشورهای آفریقایی برای بازیافت فرستاده می شود.

وی ادامه داد: محموله هایی که به این کشورها برای بازیافت فرستاده می شود اغلب مراحل بازیافت آنها بدون رعایت اصول ایمنی و زیست محیطی صورت می پذیرد و بخش اعظم این فعالیتها توسط کودکان و با ابزارهای ابتدایی و به صورت دستی و بدون ایمنی انجام می پذیرد که بسیار خطرناک و دارای عواقب فراوانی است.

وی خاطر نشان کرد: جذب سرمایه گذاری خصوصی برای احداث واحدهای بازیافت زباله های الکترونیک در کشور و فرهنگ سازی برای جذب مشارکت مردمی برای اجرای پروژه های جمع آوری زباله های الکترونیکی با همکاری سازمانهای دولتی می تواند در جهت بازیافت صحیح و اصولی این زباله های مفید و موثری باشد./ع2

برچسب ها: زباله ، زیست ، ایمن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.