به گزارش
حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاعرساني رياست جمهوري، اسفنديار رحيممشايي رئيس دبيرخانه جنبش عدم تعهد در گفتگويي با بيان اينکه احمدينژاد امروز يک شخصيت برجسته و آشنا در عرصه بينالمللي است، گفت: در صحنه بينالمللي احمدينژاد به عنوان فردي شجاع ، آگاه، بيدار، هوشيار، متدين و انقلابي شناخته ميشود که براي برقراري عدالت تلاش ميکند و بر اين اساس رييس دفتر چنين فردي بودن کاري بسيار سخت و حساس محسوب ميشود.
وي با بيان اينكه هرکسي رييس جمهوري را از دريچه نگاه خود ميبيند و تمايل دارد که مطالباتش توسط شخص رييس جمهوري انجام شود، اظهارداشت: در مدتي که رياست دفتر رييس جمهوري را بر عهده داشتم، تمام تلاش خود را بکار گرفتم که نگاه رييس جمهوري را در موضوعات مختلف عملياتي کنم.
مشايي ادامه داد: به خاطر ندارم در طول دوره مسووليت در دفتر رييس جمهوري کاري را انجام داده باشم که وي مطلع و يا موافق آن نبوده باشد.
مشاور رييس جمهور با بيان اينکه احمدينژاد يک رييس جمهوري تشريفاتي نيست، اظهار داشت: او همانند يک سرباز فداکار در خط مقدم حضور دارد و پاي کار است و بارها ديده شده که صدها ساعت يک پروژه را تا اجراي نهايي آن پيگيري ميکند.
مشايي با رد ادعاي برخي رسانهها و افرادي که در نوشتههاي خود مدعي بودند در هر کاري دخالت ميکنم و هر کسي منصوب و يا عزل ميشود با دخالت من انجام ميشود، گفت: اگر کسي از من پرسشي ميپرسيد ممکن بود نظرم را مطرح کنم اما در نصب و عزل هيچ يکي از وزرا و يا ساير مقامات دخالتي نداشته و ندارم.
وي با اشاره به اينکه در دوران مسووليت در دفتر رييس جمهوري بيشتر وقتم در ديدار با اقشار مختلف مردم و رسيدگي به مطالبات آنها خلاصه ميشد، گفت: اينجا دفتر رييس جمهوري اسلامي ايران است و کشور ما نيز مظهر مهر است.
مشايي با تاکيد بر اينکه ما کسي را صرفنظر از هر گرايشي حتي اين که مطلبي نيز بر عليه من نوشته باشد، براي حضور در دفتر رييس جمهوري طرد نکرده ايم، گفت: طرد افراد را به ويژه در دفتر رييس جمهوري خلاف شرع مي دانيم و با منطق و مشي رييس جمهوري نيز در منافات است.
مشاور رييس جمهور در ادامه با بيان اينکه حفظ کرامت انساني و احترام به انسانها باعث ميشود که ترسها از بين برود، گفت: در مسير بزرگان دين قرار گرفتن، ترسها از بين ميبرد و اشخاصي که مشي ائمه را دنبال ميکنند نيز مردم هيچ ترسي از آنها ندارند.
مشايي خاطرنشان کرد: همانطور که با ديدن احمدينژاد ترسها ميريزد از سوي ديگر دشمنان و مسووليني که کارهاي خود را بدرستي انجام نميدهند از وي ميترسند.
وي با بيان اين که لبخند صدقه بيمنتي است که افراد ميتوانند به يکديگر هديه دهند، گفت: برخي افراد ذهنيتهاي عجيبي نسبت به من داشتند و بارها ديدم فردي نسبت به من احساس ترس ميکند اما با يک لبخند من اين ذهنيت عوض شد، پس چرا لبخندي را که هزينهاي ندارد، از ديگران دريغ کنيم.
مشايي اضافه کرد: هجمهها عليه من به گونهاي بود که وقتي افراد با من روبرو ميشدند تعجب ميکردند و ميگفتند که فکر نميکرديم بتوانيم شما را ببينم .
رييس دبيرخانه جنبش عدم تعهد با تاکيد بر اينکه نگاه ايران، نگاهي بينالمللي و منطق ما منطقي بينالمللي است، افزود: جمهوري اسلامي ايران کشوري آرمانگرا است و براي آينده بشر حرفهاي بسيار دارد، چرا که دين، مکتب، آيين و نگاه ما مهدوي و جهاني است که آينده روشني را براي بشر امري حتمي ميداند.
مشايي در پاسخ به سوالي درباره جنبش عدم تعهد با بيان اينكه اين جنبش از بدو تاسيس تاکنون فراز و فرودهايي را در اثر تغييرات محيط بينالمللي طي کرده است، گفت: برگزاري موفقيتآميز شانزدهمين اجلاس جنبش غيرمتعهدها در تهران و واگذاري رياست دوره اي آن به جمهوري اسلامي ايران، فرصت جديدي در اختيار کشورمان قرار داده است.
مشايي يادآور شد: جمهوري اسلامي ايران از لحاظ توانمندي مديريتي در عرصه داخلي و بينالمللي و بويژه با حضور مستمر و پيگريهاي احمدينژاد رييس جمهور در مجمع عمومي سازمان ملل که در طول 8 سال 9 بار در اين مجمع شرکت کرده، نشان داده است که براي تحقق اهداف جنبش عزمي جدي در ايران وجود دارد.
وي گفت: اعضاي جنبش عدم تعهد، رهبران ايران را شجاع، عاقل و با اراده و هدفدار براي آينده بشريت ميشناسند و براين اساس اگر بخواهيم ضعف اساسي جنبش يا اثربخشي آن را تقويت کنيم، نيازمند بکارگيري مديريت فعالي در اين زمينه هستيم.
رييس دبيرخانه جنبش عدم تعهد در ادامه تصريح کرد: رويکرد جمهوري اسلامي ايران ايجاد حس مشارکت در بين تمامي اعضا در برنامهريزيها و اجراي طرحها و ايدههاست و بر اين اساس برنامههاي مفصلي در دستور کار جنبش قرار دارد.
مشايي خاطرنشان کرد: در گام نخست بايد بر اساس مديريت مشترک جهاني خلاءهاي موجود در ميان اعضا برطرف شود.
رييس دبيرخانه جنبش عدم تعهد با اشاره به بيانات و تاکيدات رهبر معظم انقلاب اسلامي و رييس جمهور مبني براين که جنبش بايد ضمانت اجرايي داشته باشد، گفت: مصوبات اجلاس تهران به طور جدي در تقويت اين جنبش مطرح شد که به طور ويژه در دستور کار اين دبيرخانه قرار ميگيرد.
مشايي با بيان اين که تاسيس دبيرخانه دايمي جنبش عدم تعهد کار چندان سادهاي نيست، اظهارداشت: تاسيس اين دبيرخانه در تهران با مخالفت ها و کارشکني هايي از سوي برخي کشورهاي عضو و غيرعضو همراه است چرا که آنها نمي خواهند اهداف و مصوبات جنبش اجرايي شود.
وي، افزود: انگيزه هاي سياسي، اقتصادي فشار قدرت هايي که عضو نيستند و همچنين فشارهاي برخي اعضاي قدرتمند جنبش که مايل نيستند رويکرد اقتصادي و سياسي جنبش آنها را زير سووال ببرد، شرايط کار ما را در دبيرخانه کمي پيچيده ميکند که اين موضوع نيازمند درايت خاص است.
رييس دبيرخانه جنبش غيرمتعهدها با اشاره به برخي اقدامات اين دبيرخانه و آغاز فعاليتهاي آن، اظهارداشت: در تلاش هستيم هويت جنبش بروز و ظهور کند و هر يک از اعضا ميتوانند ايدههاي خود را به اعضاي تروئيکاي مصر، ايران و ونزوئلا (روساي گذشته، فعلي و آينده) جنبش غيرمتعهدها ارائه کنند.
مشايي تصريح کرد: بدين ترتيب با تصميمگيري از طريق مديريت مشترک جهاني ميتوانيم کارها را پيش ببريم و دنيا نيز به سمت يک ايدهآل در سايه يک حکومت عادلانه به مسير خود ادامه خواهد داد.
وي با بيان اين که نپذيرفتن سلطه و اقتدار کشورها از قدرتهاي جهاني تنها با مديريت مشترک و مشارکت دادن تمامي اعضا در اين مسير، ميسر است، گفت: سياست کلي جمهوري اسلامي ايران اثربخشي از طريق مشارکت دادن اعضاي جنبش در اين راه است.
مشايي در ادامه يادآور شد: در راستاي کمک به تحقق اهداف و سياست هاي جنبش عدم تعهد قرار است با همکاري وزارت امور خارجه سفرهايي براي ديدار با اعضاي جنبش انجام شود و با ارايه پيشنهاداتي به کشورهاي عضو و رايزنيهاي گسترده بتوانيم سرعت عمل اين جنبش را در کارآيي و اثربخشي آن در عرصه هاي مختلف بيش از پيش ارتقاء دهيم.
رييس دبيرخانه جنبش عدم تعهد با بيان اين که برنامههاي اجرايي اين جنبش را از طريق وزرات امور خارجه دنبال ميکنيم، گفت: بازوي اقدامات بينالمللي جمهوري اسلامي ايران دستگاه ديپلماسي است و دبيرخانه داراي تشکيلات مستقلي در اين زمينه نيست و بنا هم نداشته و نخواهيم داشت که جداي از اين وزارتخانه کارها آن را پيش ببريم .
مشايي خاطرنشان کرد: تلاش ميکنيم در اين دبيرخانه از ظرفيتهاي نخبگان داخلي و بينالمللي براي پيشبرد اهداف جنبش استفاده کنيم و به همين علت نشستي با حضور نيروهاي با سابقه و بازنشسته وزارت امور خارجه و اساتيد دانشگاهها برگزار شد و از نقطه نظرات آنها استفاده کرديم.
رييس دبيرخانه جنبش عدم تعهد تصريح کرد: از همه صاحبان ايده درعرصههاي مختلف دعوت ميکنيم که در اين امر مشارکت داشته باشند.
مشايي تاکيد کرد: بايد از ظرفيتهاي دو قشر توانمند جامعه از جمله جوانان و بانوان که از نيروهاي نقش آفرين تر و اثرگذار در هر جامعهاي هستند، استفاده کرد.
انتهاي پيام/