میلیون‌ها نفر در عراق به رغم درآمد خوبِ نفتی این کشور، از ساده ترین خدمات ابتدایی محروم‌اند.

به گزارش سرویس بین الملل باشگاه خبرنگارانبه نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی ؛ پس از ده سال خشونت و درگیری در عراق، فاصله طبقاتی میان فقرا و ثروتمندان عراقی بسیار زیاد شده است. وی افزود هرچند درآمد نفتی عراق بالا است، میلیون ها نفر در این کشور از خدمات بسیار ابتدایی شهری و شهروندی مانند برق خانگی، شبکه فاضلاب، جمع آوری زباله ها توسط شهرداری و امثال آن محروم اند. 

کامله بونایان ابوریشه، که پسرش در درگیری های قومی و مذهبی در عراق مفقود شده، اکنون مجبور است خودش نوه هایش را بزرگ کند. این زن عراقی گفت، عراق کشوری نیازمند (به دیگران) نیست، اما ما هرگز زندگی خوبی نداشته ایم. با این وجود، پس از ده سال ما امیدوار بودیم اوضاع بهتر شود، اما بدتر شد.

اکنون نه سهمیه ای برای ما وجود دارد و نه امنیتی. ما هیچ مستمری دریافت نمی کنیم. هیچ اتحادی در اینجا نیست و امید برای دریافت خدمات بهتر نیز از بین رفته است. بسیاری از خیابان ها خاکی است و اصولاً شباهت بسیار کمی به خیابان های شهری دارد. آمریکا بیش از پنج میلیارد دلار برای برقراری مجدد برق خانه های عراق هزینه کرده است، اما شما مشاهده می کنید که مردم در چه شرایط بدی زندگی می کنند و بسیاری از آنان از خدمات برق خانگی بی بهره اند. ده سال پس از اشغال عراق توسط آمریکا، مردم مجبورند برق خود را از دارندگان ژنراتورهای خصوصی خریداری کنند و برق را به خانه های خود از طریق سیم کشی های غیر حرفه ای و بعضاً خطرناک برسانند. 

از سوی دیگر در محله های اعیان نشین، مانند محله منصور بغداد، مراکز بزرگ خرید با هزینه های چند میلیون دلاری ساخته می شود. حتی در این ساخت و سازها بسیاری از کارگران از ترکیه و برخی دیگر از کشورهای خارجی هستند. این بدان معنا است که این ساخت و سازها در محله های ثروتمند نشین بغداد، حتی باعث اشتغال زایی برای طبقات آسیب پذیر عراقی نیز نمی شود. 
محمد عبدالرثا الوان، نجار عراقی گفت، این صحیح است که ما از دست طاغوت و ستم های او خلاص شدیم، اما به من بگویید چه چیزی (در عراق) تغییر کرده است؟ همان فقر و بیچارگیِ سابق، بر مردم حکمفرما است. یک روز شما کار پیدا می کنید و بیست روز هیچ کاری پیدا نمی شود. 

عراق یکی از بدترین نقاط جهان برای سرمایه گذاری و باز کردن شرکت (تجاری یا صنعتی) تلقی می شود. در عین حال اگر کسی جرأت کند در این جا فروشگاه یا مرکز خریدی باز کند و در محله های ثروتمند نشین سرمایه گذاری کند، سودهای سرشاری نصیبش می شود، زیرا به غیر از اختلافات قومی و مذهبی که در عراق به شدت افزایش یافته، شکاف طبقاتی میان ثروتمندان و فقرای این کشور نیز به مراتب بیشتر شده و مثلاً افراد متمکن در پایتخت عراق قادرند از مراکز بزرگ خرید در بغداد اجناس گرانقیمت را به راحتی خریداری کنند. 

                                       آخرين اخبار جهان را اينجا بخوانيد. 
برچسب ها: عراق ، امکانات ، زندگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار