به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،حسن جلیلوند اظهار داشت: این بذرها شامل هفت هزار و 400 تن بذر گندم و دو هزار و 800 تن بذر جو در طبقات پرورشی، مادری و گواهی شده است.
وی به ارقام بذرهای تولیدی در استان قزوین اشاره کرد و گفت: این بذرها شامل ارقام گندم آبی (زارع و پیشگام)، گندم دیم (پتو و ریچاو) و ارقام جو آبی (نصرت و ریحان) و جو دیم (آبیدر و سهند) است.
جلیلوند با اشاره به اهمیت و نقش بذر در تولید محصول بیان کرد: به منظور ساماندهی بذر با توجه به تنگناها و مشکلات مالی دیمکاران و افزایش کیفیت بذر خود مصرفی، بوجاری و ضدعفونی این بذور در قالب مساعدتهای دولتی مورد حمایت ویژه قرار گرفت.
وی ادامه داد: همچنین به منظور واگذاری امور دولتی به بخش خصوصی در حال حاضر کل تولید بذر مورد نیاز این استان توسط بخش خصوصی و با نظارت دقیق مرکز تحقیقات کشاورزی انجام میشود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین ابراز داشت: بر اساس برنامه کمیته بذر کشور هر ساله 30 درصد از بذر مورد نیاز استان در قالب طبقات پرورشی، مادری و گواهی شده تولید و در بین کشاورزان گندمکار استان توزیع میشود.
جلیلوند در خصوص بذور خود مصرفی کشاورزان خاطرنشان کرد: سازمان جهاد کشاورزی با تجهیز واحدهای بوجاری سیار در سطح مراکز خدمات به طور رایگان اقدام به بوجاری و ضدعفونی بذر کرده که با استقبال خوب کشاورزان همراه بوده و تأثیر بسزایی در افزایش راندمان در واحد سطح داشته است.
وی به ضدعفونی و معرفی ارقام متحمل به بیماریهای رایج مانند سیاهک پنهان و آشکار و همچنین زنگ غلات در تولید بذر اشاره کرد و گفت: هر ساله با معرفی لاینهای مقاوم و حذف لاینهای حساس به انواع بیماریهای مهم در دستور کار کارشناسان زراعت و تحقیقات است.