يك مجموعه ورزش های رزمی چینی است که با اسامی بوکس چینی و کونگ فوی چینی هم از آن یاد می شود.

به گزارش خبرنگار ورزشي باشگاه خبرنگاران، پیدایش ووشو به زمانهای بسیار دور برميگردد که اولین اجتماعات بشری در جوامع اولیه بوجود آمدند. در آن زمانها بمنظور حفظ سلامتی ،درمان بیماریها، افزایش بنیه جسمانی،افزایش طول عمر و آموزش مهارتهای نظامی به افراد آن جوامع حرکاتی ابداع گردید که بسط و گسترش آن در طول ادوار مختلف به ورزش زیبا و جذاب ووشوی امروزی بدل شده است.



معتبرترین روایتی که در این خصوص نقل شده مربوط به يك راهب هندي است كه در حدود سالهای ۵۲۰ بعد از میلاد بمنظور اشاعه تعالیم مذهبی ،از هند راهی چین شد و تعلیمات خود را آغازكرد.
 
تعالیم اين راهب ( تامو) شامل مجموعه ای از تمرینات پرهیزگاری و قواعد خشک انظباطی بود که بواسطه وضعیت جسمانی ضعیف،پیروان تامو  طاقت تحمل تمرینات را از دست داده و بتدریج دچار ضعف و بیحالی میشدند. این موضوع باعث شد ( تامو) بمدت چند سال از معبد جدا شده و در غاری به تفکر و مراقبه بپردازد. او دراین مدت حرکاتی را بمنظور تقویت بنیه جسمانی وارتقا روح معنوي  راهبان معبد ابداع کرد و در بازگشت به معبد شائولین، شاگردانش را تحت تعلیم قرار داد. این حرکات از تامو بسط و گسترش فراوانی پیدا کرده و بتدریج مبارزان و استادان متبحر فنون رزمی ، در شائولین پرورش یافتند..
 


 افزایش قدرت راهبان و فنون مرموز معبد باعث شد تا حکومت وقت ، وجود معبد شائولین را تهدیدی برای حکومت بداند  و در یک جنگ نابرابر اقدام به انهدام معبد و قتل عام راهبان نماید.
عده قلیلی از راهباني که توانسته بودند جان سالم از مهلکه بدر ببرند،میراث گرانبهای معبد یعنی فنون رزمی را با خود به نقاط مختلف چین برده و به اشاعه آن بین افراد خاص پرداختند.
 


بدین سان تکنیکهای رزمی شائولین گسترش یافته و در ادوار مختلف ،تکنیک های جدیدی ابداع و سبکهای مختلفی با الهام گرفتن از پدیدههای طبیعی مثل طوفان و رعدو برق وحرکات و روشهای تهاجمی و تدافعی حیواناتی مثل درنا،ببر،خرس،اژدها،و ...،و حشراتی مثل آخوندک(مانتیس)، بوجود آمدند.
 
با اینکه امپراطوران برخی از سلسله ها ی حاکم بر کشور چین ،تمرینات رزمی را خطری برای فرمانروایی خود میدانستند ، لیکن پادشاهانی هم بودند که خود شیفته این تمرینات بوده و خود موجبات گسترش آنرا فراهم نموده اند.

زمانيكه  فرمانروايان سلسله شانگ و ژو به فكر توسعه كاربرد نظامي برای ووشو ، افتادند  رفته رفته حرکات رزم با شمشیر، نیزه و چوب و انواع سلاحهای دیگر هم پدید آمد.



در طی سالهای ۱۹۱۲ تا ۱۹۴۹ سازمانهای بسیاری در چین برای ووشو تشکیل شدند ، مثل " انجمن هنرمندان رزمی "و انجمن تربیت بدنی و غیره ، که در گسترش ورزش ووشو نقش مهمی ایفا کردند.

درسال ۱۹۲۸ انستیتو مرکزی ووشو توسط دولت جمهوری در "نان جینگ " تشکیل شد. در سال ۱۹۳۹ نخستین تیم  ووشوی چین در یازدهمین دوره بازیهای المپیک در برلین ، یک یرنامه نمایشی از ووشو اجرا کردند که مورد توجه همگان قرار گرفت .



با تاسیس جمهوری خلق چین ، ووشو بعنوان بخشی از فرهنگ اجتماعی و نیز تربیت بدنی و ورزش مردم درآمده و به طرز چشمگیری گسترش یافت . در سال ۱۹۵۶ انجمن ووشوی چین در پکن تشکیل شده و با انتشار حرکاتی همچون فرم ساده شده تای چی چوان ، چانگ چوان ،حرکات شمشیر پهن و باریک ، نیزه و چوب در سطوح مبتدی ،متوسطه و عالی ، در همگانی شدن ووشو کمک شایانی کرد.

در سال ۱۹۵۸ نخستین پیش نویس قوانین مسابقات ووشو توسط کمیسیون ورزش و تربیت بدنی ایالتی گردآوری و تدوین شد. با راهنمایی همین کمیسیون و انجمن ووشوی چین ، انجمن ها ، اتحادیه ها ، مدارس ووشو ،انجمن های تحقیقاتی ،تیم های آماتوری و حرفه ای در مراکز آموزشی ، محله ها ، شهرها و ایالات تشکیل شدند که شبکه عظیمی از فعالیت های جمعی ووشو را بوجود آوردند.



تیم ها و انجمن های ووشو در برخی از کالج ها و دانشگاهها تشکیل شدند و در برخی از موسسات تربیت بدنی ، رشته تخصصی ووشو برای دانشجویان دورههای لیسانس و فوق لیسانس دایر گردید.در سال ۱۹۸۴ درجه استادی ووشو توسط مجلس ایالتی تعریف شد . با تصویب دولت چین در سال ۱۹۸۶ " انستیتو تحقیقات ووشوی چین " تشکیل و بعنوان عالیترین مرجع ، به امر هدایت تحقیقات فنی و آکادمیک در زمینه ووشو پرداخت.

دولت چین با برپایی تورنمنت های متعدد بین المللی ، ورزش سنتی خود را هرچه بیشتر به جهانیان معرفی کرد و در سال ۱۹۸۷ اولین دوره بازیهای آسیای ووشو در شهر یوکوهامای ژاپن برگزار شده و فدراسیون آسیایی ووشو (WFA) تاسیس گردید.



دومین دوره مسابفات ووشوی قهرمانی آسیا در سال ۱۹۸۹ در هنگ کنگ برگزار شده و در سال ۱۹۹۰ و در طی یازدهمین دوره بازیهای آسیایی پکن ، این ورزش رسما بعنوان یک رویداد رقابتی و بین المللی معرفی گردیده و فدراسیون جهانی این ورزش بنام (IWUF) تشکیل و فعالیت خود را آغاز نمود. اولین دوره مسابقات ووشو قهرمانی جهان در سال ۱۹۹۱ در کشور چین برپا شده و دوره های بعدی آن هر دوسال یکبار برگزار میگردد.

امروزه ووشو یکی از پرطرفدار ترین ورزشهای رزمی در سراسر جهاناست و در سال ۲۰۰۸ بعنوان یکی از رشته های المپیک ، وارد این مسابقات شد..
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Afghanistan
شکرالله
۰۹:۵۹ ۱۴ تير ۱۳۹۴
پرطرف دارترین ورزش چین هست
آخرین اخبار