به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران ،پس از سقوط ارزش دلار در پاييز گذشته، اين واحد پولي اکنون به بيشترين ميزان خود از ماه اوت رسيده است. علت اصلي اين افزايش ارزش دلار مشاهده نشانه هاي بهبود در اقتصاد امريکا اعلام شده است. اگرچه رشد اقتصادي آمريکا همچنان ضعيف است اما چشم انداز اقتصادي اين کشور در مقايسه با ديگر کشورهاي توسعه يافته بسيار بهتر است. اروپا در حال حاضر به شدت درگير رکود اقتصادي و به زحمت در تلاش براي مهار بدهي هاي خود است. ژاپن نيز در تلاش براي پايين نگه داشتن ارزش ين با هدف تقويت صادرات و جلوگيري از انقباض قيمت ها است.
افزايش ارزش دلار به مردم اين کشور کمک کرده است چراکه واردات ارزانتر شده و تورم کاهش يافته است با اين حال افزايش ارزش دلار به طور همزمان مي تواند به شرکت هاي آمريکايي آسيب بزند. شرکت هاي رايانه اي و عرضه کننده فناوريهاي پيشرفته به طور فزاينده اي به فروشهاي خارجي وابسته شده اند و افزايش ارزش دلار موجب شده است که درآمدهاي خارجي آنها کاهش يابد.
بسياري از تحليلگران پيش بيني کرده اند ارزش دلار همچنان افزايش يابد. با اين حال افزايش ارزش دلار شرکت هاي آمريکايي سازنده نرم افزار و محصولات الکترونيکي و نيز شرکت هايي را که کالاهاي اوليه مانند آلومينيوم توليد مي کنند با مشکل روبهرو کرده است.
به گزارش آسوشيتدپرس، صنعت الکترونيک آمريکا براي رشد به شدت وابسته به فروش خارجي است. بر اساس آمار رسمي حدود پنجاه و شش درصد از درآمدهاي اين صنعت از خارج از آمريکا تامين مي شود. با تقويت دلار کالاهاي صادراتي آمريکا در خارج گرانتر تمام مي شود و تقاضاي خريداران براي آنها کاهش مي يابد.
تحليلگران دويچه بانک پيش بيني کرده اند ارزش دلار تا پايان سال افزايش يابد و هر يورو که در حال حاضر حدود يک دلار و بيست و نه سنت است به يک دلار و بيست سنت تا پايان سال کاهش ارزش داشته باشد. اين تحليلگران همچنين پيش بيني کرده اند دلار سال آينده به روند افزايش ارزش خود ادامه دهد به طوريکه هر يورو يک دلار و پانزده سنت مامله خواهد شد.