دکتر خدیجه رحمانی، متخصص و عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: در هنگام تهیه ماست یا پنیر و در فرایند تخمیر شیر از باکتری های مفید برای دستگاه گوارش، استفاده می شود که ماست یا پنیر تهیه شده از این باکتریها محصول پروبیوتیک نامیده می شود.
وی افزود: محصولات پروبیوتیک که به صورت ماست و پنیر در بازار وجود دارند برای دستگاه گوارش بسیار مفید هستند و در حفظ فلور بافت روده ایی موثر هستند.
رحمانی با بیان اینکه ماست های پروبیوتیک برای بیماری های سرطان، دیابت، قلب و عروق بسیار مفید هستند، اظهار کرد: به بیماری های عفونی که مجبور به استفاده از آنتی بیوتیک می شوند، استفاده از محصولات پروبیوتیک توصیه می شود.
وی مصرف محصولات پروبیوتیک در بیماران مبتلا به سرطان معده و روده توصیه کرد و خاطر نشان کرد: استفاده از ماست و پنیر پروبیوتیک در بیماری عفونت دستگاه گوارش و رماتیسم توصیه می شود. همچنین استفاده از این محصولان برای افراد سالم نیز مفید است.
رحمانی تصریح کرد: مصرف فرآورده های پروبیوتیک در پایین آوردن چربی و قند خون موثر است البته در برخی از بیماران نیاز به قرص های پروبیوتیک احساس می شود که تحت نظر پزشک مصرف مجاز است./س