بسیاری از کودکان در سال های اول تولد به خاطر شکل نگرفتن کامل حس لامسه به غیر از دست‌ها از دهان‌شان به عنوان راهی برای شناخت دنیا و اشیا دور و برشان استفاده می‌کنند که درصورت بروز حوادث چه کارهایی باید انجام داد.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، عجیب نیست که این اجسام وارد دهان و مجاری تنفسی آن‌ها شود که دراغلب مواقع این مشکل آن‌قدر ترسناک است که والدین دستپاچه می‌شوند و به اصطلاح دست و پای‌شان را گم می‌کنند و بیشتر از آنکه به بچه کمک کنند باعث مشکلات دیگری هم می‌شوند که شاید اگر دست به کاری نمی‌زدند بهتر بود.

از تنقلات تا اسباب‌بازی

بچه‌های کوچک که به تازگی خزیدن را شروع کرده‌اند یا بچه‌های نوپایی که به تازگی چند قدمی برمی‌دارند بیشترین بچه‌هایی هستند که در معرض چنین خطری هستند چون آن‌ها کنجکاو‌تر و در عین حال نا‌آگاه‌ترند و ممکن است به خودشان صدمه بیشتری بزنند آجیل و به خصوص بادام زمینی، دانه‌های برشته غلات، تکه‌های میوه و هسته آن‌ها، آبنبات، ذرت، تخمه آفتابگردان و هندوانه، اسباب‌بازی‌های کوچک، اجسام گرد و براق از مهم‌ترین و خطرناک‌ترین اجسام هستند که باید مراقب بود همیشه دور از دسترس بچه‌ها باشد.

علائم و نشانه‌ها

علائم ورود جسم خارجی به مجاری تنفسی در ۳ مرحله دیده می‌شود. مرحله اول سرفه‌های شدید، گریه و ضعف کودک، کبود شدن و حالت تهوع است اما شاید بعد از چند دقیقه بهبود موقتی ناشی از توقف سرفه‌ها به علت خستگی بیمار دیده شود که بسیار گول زننده و خطرناک است و ممکن است اطرافیان تصور کنند خطر رفع شده است و در آخر به وجود آمدن عوارض تنگی نفس، عفونت و سایر عوارض.

اولین قدم

در اولین برخورد با چنین مشکلی شناخت سریع نوع انسداد و اقدامات فوری در نجات کودک بسیار موثر است. انسداد ناشی از جسم خارجی در اکثر موارد ناقص است و مقداری راه برای گذر هوا وجود دارد و خیلی کم پیش می‌آید که انسداد کامل در مجاری تنفس اتفاق بیفتد ولی باید بدانید که هرکدام از این دو نوع، علائم و نشانه‌های خود را دارند و نوع برخورد با هرکدام از آن‌ها متفاوت است پس قبل از هر نوع اقدامی باید خوب بررسی کنید که با چه انسدادی طرف هستید./ع


برچسب ها: هنگام ، گیرکردن ، اجسام
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.