به گزارش
حوزه سياست خارجي باشگاه خبرنگاران، روز دوم از مذاكرات آلماتي 2، صبح امروز آغاز شد.
ساعت 8 صبح امروز، "سعید جلیلی" رئیس تیم مذاکرهکننده ایرانی و "کاترین اشتون" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مذاکرات دو جانبه خود را آغاز کردند و مذاكرات تيمهاي هستهاي ايران و 1+5 نيز از ساعت 10:15 آغاز شد.
پس از پايان مذاکرات دوجانبه جلیلی و اشتون، "باقری" معاون جلیلی و نماینده هیأت فرانسوي نيز دیدار و گفتوگو کردند.
هیأتهای مذاکره کننده ایران و گروه 5+1 و همچنین کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، برای دومین روز متوالي در شهر آلماتی پايتخت قزاقستان وارد مذاکره شدهاند.
روز گذشته، ایران و گروه ۱+۵ در هتل ریکسوس آلماتی وارد دور دوم مذاکرات شدند.
هیأتهای مذاکرهکننده ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت (انگلیس، فرانسه، آمریکا، چین و روسیه) به اضافه آلمان و همچنین کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از بعد از ظهر جمعه برای دومین بار در شهر آلماتی قزاقستان و پشت درهای بسته وارد مذاکره شدند.
سرپرستی هیأت مذاکره کننده 1+5 را همچون مذاکرات قبل کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا عهدهدار است.
دور جدید مذاکرات میان ایران و ۱+۵ در حالی آغاز شده که «کاترین اشتون» گفته است نسبت به دریافت پاسخی «فکرشده و متعادل» از طرف ایران اطمینان دارد.
اما از سوي ديگر،"مایکل مان" سخنگوی کاترین اشتون در اظهاراتي عجيب در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا اتحادیه اروپا با وجود اینکه اسرائیل از اعضای انپیتی هم محسوب نمیشود، کوچکترین تلاشی برای ممانعت از فعالیتهای تسلیحات هستهای این رژیم انجام نمیدهد، مدعی شد که ما اینجا آمدهایم تا در مورد موضوع هستهای ایران صحبت کنیم نه اسرائیل!
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران ایرانی حاضر در نشست آلماتی مبنی بر اینکه «شما از اجماع جهانی در نگرانی از برنامه هستهای ایران سخن میگویید، اما دو سوم اعضای سازمان ملل شامل کشورهای عضو جنبش عدم تعهد حامی برنامه هستهای ایران هستند، را نادیده میگیرد»، گفت: منظور من از جهان، اروپاست!
سخنگوی کاترین اشتون گفت: بحث و گفتگوها درباره حل موضوع هستهای ایران باید تکمیل شود و نمیتوان برای آن مهلت تعیین کرد.
"کاترین اشتون" مسئول دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا و سرپرست تیم مذاکرهکننده 1+5 پیش از آغاز مذاکرات آلماتي 2 در جمع خبرنگاران گفت که هیأت تحت رهبریاش به دنبال دریافت پاسخ ایران به پیشنهادات ارائه شده در "آلماتی 1" است.
وی میگوید اطمینان دارد که میتوان از این پاسخ به عنوان گامی جهت رسیدن به توافق استفاده کرد.
اشتون در صحبتهای خود گفت: این برای بار دوم است که به آلماتی آمدهایم. زمانی که برای مذاکرات «آلماتی 1» اینجا بودیم، پیشنهادی بسیار مختصر و مفید برای انجام اقدامات اعتمادساز ارائه کردیم، که این بخشی از طرح ما جهت تلاش برای برطرف کردن دغدغههایمان در مورد ماهیت برنامه هستهای ایران بود.
وی افزود: دیدار با جلیلی و هیأت همراهش را موقعیتی برای شنیدن پاسخ آنها میدانیم و مطمئنیم که این پاسخ بررسیشده، متعادل و بهخوبی فکرشده است تا بتوان از آن برای رسیدن به توافقی جهت حرکت رو به جلو استفاده کرد.
همچنين "علی باقری" معاون دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان نيز در پايان دور اول مذاكرات روز گذشته تيم هستهاي ايران با 1+5 در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در نشست آلماتی 2 پیشنهادات مشخصی را مطرح کرده است.
وی افزود: در طرح ایران بر سه عنصر آغاز روند و ابعاد روند و سرانجام روند تاکید شده است.
باقری گفت: سعید جلیلی پیشنهادات مشخصی برای آغاز دور جدید از همکاری ایران و 1+5 در چهارچوب طرح ایران در مسکو ارائه کرد.
این مقام ایرانی تأکید کرد: ایران بر این باور است که آنچه به عنوان گام اعتمادساز از آن یاد میشود یعنی مجموعه اقداماتی که دو طرف باید انجام بدهند، بخشی از راه حل جامع است نه چیزی غیر از راه حل جامع یا در کنار آن است.
از سوي ديگر "بان کی مون" دبيركل سازمان ملل در رابطه با بحثهای موجود در رابطه با برنامه هستهای هستهای ایران اعلام کرد: «بحثهای موجود در رابطه با انرژی هستهای ایران میبایست هرچه زودتر به روشی صلحآمیز حل و فصل شود. وی تأکید کرد که در این مذاکرات هر دو گروه میبایست حقوق یکدیگر را به رسمیت بشناسند و به این حقوق احترام بگذارند و سپس با توجه به شرایط موجد تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.»
معاون وزیر امور خارجه روسیه نيز که برای شرکت در دور جدید مذاکرات هستهای بین ایران و گروه «1+5» به آلماتی سفر کرده، تأکید کرد که اکنون زمان تلاش سازنده برای رسیدن به توافق و تقویت اعتماد بین طرفین است.
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به اینکه شش کشور حاضر در مذاکرات سئوالات و ابهامات خود درباره پیشنهادات ایران را در جلسه بعد از ظهر مطرح کردند، از ادامه گفتگوها در روز شنبه خبر داده بود.
دور اول مذاكرات ايران و 1+5 هشتم و نهم اسفند ماه سال گذشته به ميزباني الماتي برگزار شده بود و اين دومين بار است كه مذاكرات طرفين در اين شهر برگزار ميشود.
بنابرگزارش های موجود، ایران در دور نخست مذاکرات آلماتی 2، یک پیشنهاد جدید به گروه 1+5 ارائه کرده است.
علی باقری معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران روز جمعه به خبرنگاران مستقر در آلماتی گفته است که این پیشنهاد «آغاز، ابعاد و سرانجام روند مذاکرات» را روشن میکند و در چارچوب پیشنهادی قرار دارد که ایران در مسکو به گروه 1+5 ارائه کرده است.
دور سوم مذاكرات ايران و 1+5 پس از حدود 3 ساعت بحث ميان طرفهای مذاکرهکننده پايان يافت و دور چهارم آن، پس از اقامه نماز از سوی هيات ايراني و صرف نهار، برگزار خواهد شد.
انتهاي پيام/ش