هنرهای دستی کردستان از زمان‌های دور در میان مردم استان رواج داشته است، به گونه‌ای که تقریبا تمام ملزومات مورد نیاز توسط خود اهالی و در شهر و دیار ساخته می‌شد.

به گزارش خبر نگار باشگاه خبر نگاران سنندج ، سفالگری، کلاش‌بافی، حصیربافی، ساخت آلات موسیقی، حاتم‌کاری و هنرهای دیگری چون قالی و گلیم بافی، نازک کاری و آهنگری جزو هنرهای شاخص مردم خطه کردستان است.کشف ظرف‌های سفالین در گورهای اجداد مردم این منطقه نشان از قدمت بالای این هنر در کردستان دارد. .همین عامل موجب می‌شد تا این ظروف را به همراه مردگان خود دفن کنند.از انواع ظروف سفالی می‌توان به "کوزه‌له"، "تونگ"، کاسه‌های بزرگ گلی و ظرف‌های مختص ماست را نام برد.
کلاش و کلاش بافی
نوعی از گیوه‌های خطه کردستان است که در عین سادگی ظاهر، پیچیدگی‌های خاص خود را دارد.این نوع از گیوه" کلاش" بیش‌تر ساخت دست هنرمندان منطقه اورامان بوده است.نوع دیگر آن "گیوه پاوه‌ای" نام دارد که زیر آن از یک تخت چرم سبک و راحت ساخته می‌شد.
نازک‌کاریقدمت صنعت نازک‌کاری در شهرستان سنندج به 100 سال پیش باز می‌گردد. نمایشگاه‌های نازک‌کاری استادان سنندجی همواره با استقبال علاقه‌مندان همراه بوده و حتی تولیدات آن‌ها نیز شهرت جهانی یافته است. از نازک‌ کاران نامی این شهر می‌توان به مرحوم علی‌اکبر بهزادیان اشاره کرد.در ساخت تولیدات نازک‌‌کاری از چوب‌های گردو، گلابی و سنجد استفاده و در کل به دو دسته کاربردی و تزئینی تقسیم می‌شود.
قالی بافیاین هنر در گذشته تنها مختص زنان بود، اما در دهه‌های اخیر مردان نیز به دلایل گوناگون به بافندگی قالی و گلیم روی آورده‌اند. قالی‌های سنندج و بیجار از گذشته در جهان مشهور بوده‌اند.انواع مدل‌های قالی سنندجی، پشتی، زیر جانمازی، ذرع و نیمی، دوذرعی و کناره هستند. این گونه فرش بر دو نوع بوده که "خرسک" را در روستاها و "فرش نازک" را در شهرها می‌بافتند. قالی‌ها از روی نمونه ساخته می‌شد که قطعه فالیچه‌ای کوچک با انواع نقش و گل‌ها بود و بافندگان با شمارش گره‌ها نقش‌ها را اجرا می‌کردند.از انواع طرح‌ها و نقشه‌های قالی سنندج می‌توان به سه ترنج، سه محراب، ماهی درهم، گل میرزاعلی، سه جقه و گل وکیلی اشاره کرد./ع

 

 

 

 

 

برچسب ها: هنر ، کردستان ، صنایع دستی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.