رئیس موسسه تحقیقات دیم کشور گفت: بین تغذیه درست وسختی دانه ودرصد سن زدگی دانه‌ها ارتباط معکوس وجود دارد.

 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، غفاری با اشاره به اثرات تغذیه صحیح بذر دانه گندم در کاهش سن زدگی افزود: برداشت زود هنگام، زود کاشتن و یا کاشت واریاته های مقاوم تر، وجین کردن کامل علفهای هرز در تمام طول فصل، تناوب کشت با محصولاتی غیر از غلات و به زراعی در کشت غلات که باعث می شود گیاه بهترین رشد ونمو را داشته و در نتیجه زودتر برداشت شود مجموعه اقداماتی هستند که می تواند از طغیانهای جدی سن گندم بدون نیاز به کاربرد آفت کش جلوگیری کند.

وی با بیان اینکه برداشت سریع گندم ضمن ایجاد تلفات در جمعیت پوره هایی که در مرحلة رسیدن گندم کامل نشده اند، کاهش سن زدگی، کاهش وزن سن ها و در نتیجه تلفات بیشتر آنها در پناهگاه های زمستانه را به همراه خواهد داشت افزود: سن گندم پس از ملخ یکی از خطرناکترین آفات گندم می‌باشد و سالیانه خسارت زیادی به مزارع گندم وارد می‌سازد .

غفاری با بیان اینکه بیشترین مقدار تغذیه سن ازگندم در زمان ظهور سن‌های نسل جدید بوده و خسارت کیفی سن در مرحله زایشی و عمدتاً در مراحل شیری وخمیری دانه و با شدت کمتری در مرحله سخت شدن دانه وارد می‌شود ادامه داد: زودرسی گیاه و متعاقب آن امکان برداشت زودهنگام محصول، چنانچه سبب عدم همزمانی زمان رسیدگی گیاه با ظهور نسل جدید سن گردد می‌تواند سبب کاهش خسارت کمی وکیفی سن به سنبله‌های گندم گردد ./ع

 

برچسب ها: تغذیه ، درست ، دانه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.