به گزارش
خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران سياره عُطارد یکی از سیارههای منظومه خورشیدی مي باشد که نزديک سياره به خورشيد است به همين دليل سطح رو به خورشيد آن هميشه داراي دماي بالايي است و مانند ماه دائما يک روي آن رو به خورشيد و روي ديگر آن پشت به مادر منظومه شمسي است.
در اطراف سياره عطارد هيچ قمري در حال چرخش نيست اين سياره با وجود کوچکي اش میدان مغناطیسی نیرومندی در اطراف خود دارد و با سرعت بسيار بالايي حدود 48 کيلومتر بر ثانيه به دور خورشيد در حال چرخش مي باشد که به همين دليل رصد آن در آسمان کار آساني نيست و گذشتگان آن را تير ناميده اند.
سیاره تیر یا عطارد با فاصلهٔ ۵۷ میلیون و ۹۲۴ هزار کیلومتری از خورشید، نزدیکترین سیاره منظومه خورشیدی به خورشید محسوب مي شود که اين نزديکي موجب شده دماي رو به خورشيد آن درجه سانتیگراد و رخ پشت به خورشيد آن دمایي معادل ۱۴۸- درجه سانتیگراد را به خود اختصاص داده و اين سياره نزديکترين فاصله اش با زمین به ۸۰ میلیون کیلومتر میرسد.
سطح عطارد را حفرههای کوچک ویا بزرگ بسیاری پوشانده شده که به دليل برخورد شهابسنگهای کوچک و بزرگ با سطح آن است که قطر برخی از دهانهها به دهها کیلومتر هم میرسد و برخی از این دهانهها محل خروج مواد مذاب داخل هسته اين کره است و در حال حاضر با سنگهای مذاب پر شدهاند و مانند کوههای آتشفشانی هستند./ح