به گزارش
گروه علمي، پزشکي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ مسئول بيماري هاي غيرواگير معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا به مناسبت هفته سلامت گفت : برای اینکه خون در اعضای بدن جاری شود و مواد غذایی را به اعضای مختلف بدن برساند نیاز به نیرویی دارد که خون را به گردش در آورد. این نیروفشار خون نامیده می شود و مولد آن قلب است .
فهیمه راستباف در خصوص عوامل بروز فشار خون بالا گفت : بر اساس تحقیقات، عواملی مانند سیگار کشیدن ، داشتن اضافه وزن و نداشتن فعالیت فیزیکی ، رژیم غذایی پر نمک ، مصرف مشروبات الکلی ، استرس و اضطراب ، سن بالا ، عوامل ژنتیکی و سابقه خانوادگی در افزایش فشار خون نقش دارند .
وی اظهار داشت: متاسفانه در بیشتر اوقات، فشار خون بالا هیچ علامت و نشانه ای از خود نشان نمی دهد . در حقیقت یک سوم از کسانی که به افزایش فشار خون مبتلا هستند از بیماری شان هیچ اطلاعی ندارند .
به گفته وی اگر فشار خون به طور ناگهانی بالا برود علائمی مانند سردرد شدید ، سرگیجه ، مشکلات بینایی ، درد قفسه سینه و تنفس سخت ممکن است بروز کند .
مسئول بيماري هاي غيرواگير معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا در خصوص تشخیص فشار خون گفت : پزشک شما می تواند با معاینه ، شما را از وجود فشار خون آگاه کند فقط کافی است در سال حداقل یکبار از این نظر خود را بررسی کنید .
این کارشناس بیماریها بیان داشت : فشار خون بالا بیماری خطرناکی است که می تواند مشکلات جدی را برای قلب و عروق شما ایجاد می کند و در صورت ادامه یافتن می تواند باعث سکته ، نارسایی قلبی ، نارسایی کلیه و مشکلات بینایی شود .
فهیمه راستباف راه های کاهش فشار خون بالا را برشمرد و گفت : ترک مصرف دخانیات ، کاهش مصرف نمک ، حفظ وزن مناسب و کاهش چاقی ، افزایش فعالیت بدنی ، کنترل قند خون و مصرف میوه و سبزیجات در وعده های غذایی روزانه در کاهش فشار خون موثر می باشد . /ح