به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ،تراخم شایع ترین علت کوری چشم به دلیل عفونت بخصوص در جوامع در حال توسعه نیافته است،این بیماری یک عفونت چشمی شدید و مزمن است که در مناطق فقیر با سطح بهداشت پایین، مناطق گرم و خشک، آب و هوای همراه با گرد و خاک، در کشورهای در حال توسعه و جایی که آب کم است شایع ترمی باشد.
این بیماری در ایران: نیز در نواحی جنوب و به خصوص خوزستان شیوع زیادی داشته و امروزه در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه یافته رو به ریشه کنی است. با وجود اینکه بیماری در حال ریشه کن شدن است، هنوز شایع ترین علت کوری درافراد مسن مناطق مذکور است.
تراخم دو مرحله دارد:
راه های انتقال تراخم: تعداد زیادی میکروب، باکتری و ویروس از طریق دست آلوده، آب آلوده، حوله، گردوغبار، مگس و اشیای مختلف به چشم منتقل شده و باعث ایجاد عفونت و التهاب میشوند.انتقال این بیماری با تماس مستقیم صورت می گیرد، بنابراین تماس کودکان، والدین و اعضای خانواده به راحتی موجب انتقال بیماری خواهد شد. لذا افراد خانواده نیز باید توسط پزشک معاینه شوند،باکتری می تواند بوسیله استفاده از وسایل شخصی مشترک مثل حوله، پتو یا بالش مشترک نیز انتقال یابد،به علاوه نوعی مگس نیز که قادر به تخمگذاری روی صورت انسان است، می تواند ناقل این باکتری باشد.
در اثر تکرار عفونت، عوارضی چون اشک ریزش، افتادگی پلک، انسداد مجاری اشک و برگشتن مژه ها به داخل پلک بیمار را درگیر خواهد کرد. معمولا یک هفته بعد از تماس، علائم بیماری به تدریج بروز خواهند کرد. شروع بیماری در کودکان یا شیرخواران آهسته است و ممکن است بیمار با عوارض کم یا بدون عوارض بهبود یابد، اما بیماری در بالغین به صورت شدید آغاز می شود و عوارض زودتر بوجود می آید.
عوامل خطر تراخم: عواملی که احتمال ابتلا به بیماری تراخم را افزایش می دهند شامل موارد زیر است:
، عدم رعایت بهداشت فردی ، دفع نامناسب زباله و فضولات- در دسترس نبودن آب کافی جهت شستشو
، استفاده از بستر مشترک تماس نزدیک با حیوانات
درمان تراخم: درمان تراخم در صورت عدم رعایت بهداشت محیط و فردی، کاری مفید نخواهد بود و بیماری مجدداً بروز خواهد کرد.
عوارض تراخم: