وی با اشاره به ارسال سه تعزیه از گروههای تعزیه دیگر استانهای کشور به سوگواره استانی تعزیه کرمان ابراز داشت: هشت گروه از استان کرمان به مرحله نهایی این سوگواره راه یافتند و گروه تعزیه میبد یزد هم در بخش مهمان جشنواره به اجرای مجلس وهب نصرانی پرداخت.
رئیس حوزه هنری استان کرمان با اشاره به اینکه سوگواره تعزیه استان کرمان قدیمیترین سوگواره تعزیه در ایران است، تصریح کرد: کرمانیها پیشقراول برگزاری سوگواره تعزیه در ایران هستند.
سالاری عنوان کرد: استان مازندران با برگزاری 9 سوگواره تعزیه بعد از استان کرمان بیشترین تعداد تعزیه را برگزار کرده است.
وی با بیان اینکه تعزیهخوانان کرمانی برگزاری سه دوره سوگواره سراسری تعزیه را در کارنامه خود دارند، افزود: کرمان نخستین استانی است که پیشنهاد برگزاری سوگواره بینالمللی را ارائه کرد.
این مسئول فرهنگی از دریافت مجوز برگزاری سوگواره بینالمللی تعزیه توسط حوزه هنری استان کرمان خبر داد و اذعان داشت: به علت مشکلات مالی و عدم تامین اعتبار مورد نیاز تاکنون برگزاری این سوگواره محقق نشده است.
سالاری با اشاره به اینکه تعزیهخوانی فقط به مجالس عزا اختصاص ندارد، خاطرنشان کرد: در گذشته نه چندان دور در تمام روزهای سال و در محل تکیه دولت تهران مجلس شبیهخوانی برگزار میشد که شبیهخوانی شادمانه در میلاد ائمه اطهار (ع) از جمله این مجالس بود.
وی ابراز داشت: در سال جاری به دنبال احیای زمینه شبیهخوانی شادیانه در استان کرمان هستیم تا کرمان در این بخش نیز در ایران پیشتاز و پیشگام باشد.
سالاری گفت: مجالس تعزیه به مناسبتهای مختلف در محل تعزیهخانه کرمان برگزار میشود./ج1