وي بيان كرد: بخشهايي از شمال غرب، غرب، جنوب و جنوب شرق استان فارس بر روي گسل وجود دارد كه به عنوان نمونه مي توان به شهرستانهاي كازرون، فيروزآباد، فراشبند، زرين دشت، لارستان و... كه بر روي كمربند زلزله قرار گرفته اند، اشاره كرد.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب (مرکز شیراز) در خصوص گسلهاي فعال در استان فارس نيز گت: گسل كازورن كه به گسل قطر كازرون معروف است و گسل منطقه كوهمره سرخي از جمله گسلهاي استان به شمار مي روند كه نسبت به ديگر گسلها فعال ترند.
وي با اشاره به گسل كازرون و رابطه با زلزله منطقه كاكي بوشهر نيز بيان كرد: گسل كازرون از ياسوج شروع و پس از عبور از نورآباد، كازرون و برازجان به سمت خليج فارس و سپس عمان مي رود كه به گسل قطر - كازورن معروف است.
يوسفي با بيان اينكه زلزله بوشهر مربوط به فعال شدن گسل مذكور بوده، اظهار داشت: اين گسل در جنوب شرقي گسل برازجان كه مربوط به گسل كازرون - قطر است وجود داشته البته اين گسل ادامه گسل كازورن است.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب (مرکز شیراز) در بخش ديگري از سخنان خود پيرامون مقاوم سازي منازل مسكوني گفت: يكي از دلايل اصلي وارد شدن خسارت زياد در منطقه كاكي بوشهر مربوط به وجود منازل مسكوني با گچ و سنگ بوده كه اين امر خسارات زيادي را وارد كرده است.
وي با بيان اينكه با تاكيد بر اينكه زلزله بر روي گسلهاي فعال رخ مي دهد، يادآور شد: زلزله يك بلاي طبيعي نيست بلكه يك حادثه طبيعي است و در برخي از مواقع ابتداي فصول سرد و گرم و زماني كه آب و هوا تغيير مي دهد، بروز پيدا مي كند.
يوسفي با تاكيد بر لزوم مقاوم سازي منازل مسكوني گفت: سال گذشته شاهد وقوع زلزله اي به قدرت 6.1 ريشتر در شهرستان كازرون بوديم كه با توجه به رعايت اصول فني و مهندسي در منازل كمترين خسارت را شاهد بوديم.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب (مرکز شیراز) اظهار داشت:در اين راستا بايد در ساخت و سازهاي جديد رعايت اصول فني و مهندسي را در دستور كار قرار داد و به اين موضوع توجه ويژه اي كرد./ک