به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس ، فاطمه تقوا افزود: بیش از 50 گونه قارچ سمی در کوهها، چمنزارها و جنگلهای ایران میروید، این قارچ ها معمولا غیرقابل شناسایی بوده و بهظاهر تفاوتی با قارچهای خوراکی ندارد.
تقوا ادامه داد: قارچهای سمی در طبیعت و بیشتر در جنگلها و انتهای درختانی مثل زیتون، گردو و انجیر بهشکل خودرو، رشد میکند.
به گفته این کارشناس، فضله گاو، مردارها و نزدیک لانه حیوانات سمی نیز از جمله محلهای مناسب برای رویش و رشد قارچهای سمی و خطرناک است.
تقوا گفت: قارچهای سمی اغلب بهرنگهای زیبای سیا، سرخ و سفید بوده و کمی لزج و بدبو است، البته برخی از انواع این قارچ را میتوان بهواسطه وجود زائده کیسه مانند در پایه آنها شناخت.
این کارشناس ادامه داد: نوعی قارچ در طبیعت وجود دارد که کلاهک آن قرمز با دانه های سیاه و بسیار سمی است، سمی مهلک و بسیار قوی و خطرناک.
تقوا با تاکید براینکه تشخیص سمی یا غیرسمی بودن قارچ کاری دشوار و نیازمند دانش و تجربه است، تاکید کرد: بهتر است هنگام گذر در طبیعت، از چیدن و خوردن هرگونه قارچی، خودداری کنیم.
یکی از کارشناس آموزش سلامت مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز نیز با بیان اینکه معمولا علائم مسمومیت با قارچ بلافاصله بروز نمیکند، گفت: علائم مسمومیت در کسانی که قارچهای سمی خوردهاند، بین 4 تا 5 ساعت و گاهی 12 تا 16 ساعت علائم مسمومیت را نشان میدهند، بنابراین باید بسیار مراقب بود.
مریم خسروانی با تاکید براینکه در آن ها ظاهر می شود، تصریح کرد : این نشانه ها شامل استفراغ، بی حالی، عطش زیاد، دل درد، سرگیجه و همچنین عوارض روحی است که در این مواقع باید فورا بیمار مسموم را به مرکز درمانی برسانیم.
خسروانی ادامهداد: مرغوب ترین قارچهای خوراکی قارچهایی است که کلاهک آنها بسته باشد، یعنی شکافها و تیغه های زیر کلاهک دیده نشود و ظاهری خوب و تازه و بدون لک داشته باشد.
وی تاکید کرد : در نهایت توصیه میکنیم برای آن که از خطرات احتمالی قارچهای صحرایی در امان بمانید، به مصرف قارچهای صنعتی که دارای بسته بندی بهداشتی، تاریخ مصرف و پروانه بهداشت است، اکتفا شود. /ب