خبر درباره استعفاي احتمالي اخضر ابراهيمي را رد کرد و گفت: تاکنون خبر تائيد شده اي در اين باره دريافت نکرده ام و شامگاه چهارشنبه با وي ديدار و گفتگو خواهم داشت.
اوضاع سوريه، بحران در شبه جزيره کره، نشست بهاره مشترک بانک جهاني و صندوق بين المللي پول در واشنگتن، بحران در آفريقاي مرکزي و نيز اوضاع کشور مالي، از محورهاي اصلي نشست خبري بان کي مون بود.
نشست دو روزه شوراي امنيت با موضوع خاورميانه، عمدتاً درباره اوضاع سوريه خواهد بود که پنجشنبه و جمعه برگزار مي شود.
در روز نخست اين نشست، چهار مقام سازمان ملل متحد درباره اوضاع سوريه گزارش مي دهند اما طبق برنامه از قبل اعلام شده، اخضر ابراهيمي، روز جمعه گزارش خود را ارائه خواهد کرد.
قرار است جفري فيلتمن، معاون سياسي بان کي مون که از وزارت امور خارجه آمريکا به سازمان ملل آمده است، اين نشست شوراي امنيت را مديريت کند.
همزمان با موفقيت هاي ميداني سوريه در سرکوب گروه هاي تروريستي، فشارهاي سياسي بر دمشق در محافل غربي - عربي نيز افزايش يافته است.
اين روزها در هر نشستي با هر عنوان در سازمان ملل، رسانه ها و ديپلمات هاي غربي – عربي، بخش اصلي موضوع را متوجه حمله به نظام سوريه مي کنند.
در هفته هاي اخير، خبرها از تنظيم پيش نويس قطعنامه اي با محوريت قطر و عربستان ضد سوريه حکايت دارد که برغم ظاهر حقوق بشري آن، تغيير هيئت نمايندگي دمشق در نيويورک را هدف گذاري کرده است.
ووک جرميچ، رئيس صربستاني مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نشست خبري خود، از هرگونه اطلاع رساني از محتواي اين قطعنامه طفره رفت اما گفت: اگر اعضاي مجمع عمومي تصميم گرفته اند که چنين قطعنامه اي را جلو ببرند، من نيز به عنوان رئيس مجمع عمومي، بايد نقش خود را ايفا کنم.
بشار جعفري، نماينده قانوني سوريه نزد سازمان ملل، اين طرح جديد اعراب را که احتمالا بزودي در مجمع عمومي به راي گذاشته خواهد شد، غيرقانوني، غير اخلاقي و مغاير با منشور ملل متحد خوانده است.موضوعي که پيش از اين وزارت امور خارجه روسيه نيز به شدت ضد آن موضع گيري کرده بود.
پرونده سازي ضد رهبران سوريه و ارجاع آن به دادگاه کيفري بين المللي، ديگر طرح مشترک سعودي ها و قطرها در واکنش به شکست هاي ميداني شورشيان مسلح است.
پيگيري امنيت زنان در درگيري ها، موضوع نشست چهارشنبه شوراي امنيت بود که طبق معمول، موضوع سوريه نيز در گزارش هاي نماينده ويژه دبيرکل در اين زمينه نيز يافت شد.