باقلا چهاردرصد پروتئین دارد ودارای کلسیم، فسفر و آهن است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز زنجان،ساقه باقلا چهارگوش است و به ارتفاع بیش از یک متر می‌رسد، انواع پاکوتاه معمولا دارای قدرت پنجه‌زنی زیادی است در صورتیکه انواع پابلند حداکثر دارای دوساقه هستند.

ریشه این گیاه قوی و پر انشعاب است، این گیاه می‌تواند در زمینهای نرم تا یک متر نیز در خاک نفوذ کند.

این گیاه از نظرارزش غذایی شبیه لوبیا و نخود فرنگی است،در کشورهای خارجی بیشتر به صورت یخزده عرضه می‌شود.

دانههای رسیده باقلا حدود چهار درصد پروتئین با ارزش فیزیولوژیکی بالا و مقادیر زیادی املاح معدنی مثل فسفر، کلسیم و آهن دارد.

مقدار ویتامین c در باقلا متوسط و مقدار کاروتین آن کم است.

باقلا محصول فصل خشک است و سرمایی تا منهای پنج درجه سانتیگراد را تحمل می‌کند؛ گیاهان جوان حتی در سرمایی کمتر از منهای پنج درجه سانتیگراد نیز مقاومت می‌کنند.

گرمای زیاد باعث کاهش گل و میوه این محصول می‌شود.

بیماریهای باقلا شامل زنگ باقلا، لکه سیاه برگ و بیماری لکه قهوهای برگ و غلاف آن است./س

برچسب ها: باقلا ، کلسیم ، اهن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.