پلیس تحقیقات فدرال آمریکا اولین بیانیه خود درباره یکی از مظنونان بمب‌گذاری ماراتن بوستون را با تمرکز بر اسلام‌هراسی منتشر کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، پلیس فدرال آمریکا «تیمور لنگ سارنایوف»، مظنون بمب‌گذاری‌های ماراتن بوستون آمریکا که در خلال عملیات تعقیب و گریز پلیس کشته شد را از «طرفداران اسلام رادیکال و از معتقدان به این دین» معرفی کرد.

به گزارش روزنامه آمریکایی «لس‌آنجلس تایمز»، اف‌بی‌آی در بیانیه‌ای رسمی ادعا کرده دولت یکی از کشورها با این اداره تماس گرفته و گفته است مظنون 26 ساله چچنی طرفدار اسلام بوده و از سال 2010 تغییرات عمده‌ای در رفتارش مشاهده شده است.

نام این دولت افشا نشده اما گمانه‌زنی‌های رسانه‌های آمریکایی این است که دولت روسیه این تماس را با اف‌بی‌آی برقرار کرده باشد.

پیشتر رسانه‌های آمریکایی هم تلاش گسترده‌ای برای ایجاد ارتباط بین دو مظنون این حادثه و اعتقاد آنها به اسلام آغاز کرده بودند.

کارشناسان امور روان‌شناسی رسانه و فنون دستکاری ذهن می‌گویند تلاش برای حمله به یک مکتب بر اساس عمل اشتباه یا نادرست عده‌ای که خود را معتقدان به آن مکتب معرفی می‌کنند، مغالطه‌ای است که «دستکاری ذهن با حمله شخصی» نام دارد.

در این فن که رسانه‌های غربی در روزهای اخیر به کرات از آن استفاده کرده‌اند تلاش می‌شود بین ویژگی‌های ظاهری یا رفتار نادرست یک یا چند فرد، پیوند ذهنی ایجاد شود تا مخاطب نتیجه‌گیری خود از عمل نادرست آن شخص یا اشخاص را به مکتب وی تعمیم دهد.

   بسیاری از مسلمانانی که این روزها با رسانه‌های مختلف در آمریکا مصاحبه می‌کنند هم می‌گویند وقتی که یک سفیدپوست مرتکب جنایتی می‌شود، مسوولیت جنایت تنها متوجه همان شخص می‌شود اما اگر مظنون مسلمان باشد، کل جامعه مسلمانان مسئول شناخته می‌شود.

پلیس شهر بوستون آمریکا دو روز گذشته «تیمور لنگ سارنایف» 26 ساله که مظنون به انجام بمب‌گذاری در مسابقات ماراتن این شهر بود را به ضرب گلوله به قتل رساند. برادر 19 ساله وی، «جوهر سارنایف»  یک روز بعد در عملیات گسترده تعقیب و گریز دستگیر شد.

  گروه‌های حقوق بشری از تصمیم دولت آمریکا مبنی بر آغاز بازجویی از آقای سارنایف بدون این که او را از حقوق تضمین شده قانونی خود مطلع کنند، انتقاد کرده‌اند.

طبق قانون، باید به افراد مظنون گفته شود که آنها از حق اختیار وکیل و همچنین حق اختیار سکوت در قبال پرسشهای بازجویان برخوردار هستند.

با این حال، برخی افراد تندرو، از جمله دو سناتور برجسته آمریکایی، اصرار دارند که باید با جوهر سارنایف باید همانند یک «دشمن متخاصم» رفتار کرد و بدین ترتیب حقوق رسمی شناخته شده برای متهمان را در خصوص او رعایت نکرد.

تیمورلنگ سارنایف که ٢٦ سال سن داشت و برادر کوچکترش جوهر که در سن ١٩ سالگی دانشجوی سال دوم رشته پزشکی بود چچن تبار بوده و بیش از 10 سال در آمریکا سکونت داشتند.

والدین آن دو که اکنون در جمهوری داغستان روسیه زندگی می کنند می گویند فرزندان آنها بی‌گناه بوده و پلیس آمریکا تلاش دارد حمله به مسابقه دو ماراتن را که سه کشته بر جای گذاشت را به آن‌ها نسبت دهد.

اف‌بی‌آی همچنین اعلام کرده دولت مذکور از آمریکا خواسته اطلاعاتی در خصوص برادر بزرگتر در اختیار آن دولت قرار دهد که اف‌بی آی هم پس از جست‌وجوی پایگاه‌های داده، تماس‌های تلفنی، بررسی ارتباطات و سوابق تحصیلی وی به این درخواست پاسخ داده است.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.