به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، محمد حسين فروزان مهر در جلسه كارگروه توسعه بخش معدن استان، اظهار كرد: بر اساس مصوبه دور دوم سفر استانی كه در دور چهارم نيز مجدد تكرار شده، بايد مطالعات راهبردي توسعه معدن استان تدوين و نهايي گردد.
وي افزود: به همين منظور شناسايي وضعيت موجود و تعيين ميزان ذخائر معدني استان با استفاده از نقشه هاي ژئو فيزيك هوايي، نخستين اولويت در اين حوزه محسوب مي شود.
استاندار خراسان رضوي با تاکید بر ایجاد شتاب مناسب در بخش معدن، گفت: باید آن دسته از معادن غيرفعالي كه با وجود دریافت مجوزهای قانونی لازم اقدام به بهره برداری ننموده اند، ظرف مدت يك ماه تعيين تكليف شوند.
وی اضافه کرد: در صورتي كه بهره برداران نتوانند نسبت به تجهيز و بهره برداري از معادن اقدام نمايند، امتياز آنان از طريق ساز و کارهای قانونی به واجدان شرايط واگذار خواهد شد.
فروزان مهر خاطرنشان كرد: به منظور کارآمدی هر بیشتر این بخش، نیروهای متخصص و توانمند مرتبط با صنايع فرآوري معدن، در اولویت واگذاری قرار خواهند داشت.
رييس كارگروه توسعه بخش معدن خراسان رضوي در ادامه، گفت: با هدف روان سازی فرآیند واگذاری مجوز جهت اکتشاف و بهره برداری به متقاضيان واجد شرایط، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان باید نسبت به صدور مجوز، حداکثر ظرف مدت 45 روز اقدام نمايد.
استاندار خراسان رضوي در همین راستا، تاکید کرد: پاسخ به استعلام متقاضيان اكتشاف معادن از سوي دستگاه هاي موثر عضو كارگروه توسعه معدن، بايد در يك بازه زماني حداکثر يك ماهه و از طريق پنجره واحد مرکز خدمات سرمایه گذاری استان صورت پذيرد.
فروزان مهر همچنين بر متناسب سازی عرصه های واگذار شده به متقاضيان جهت اكتشاف و بهره برداری تاكيد كرد و گفت: واگذاري ها، بايد بر اساس اطلاعات كارشناسي شده و مندرج در گواهينامه اكتشاف و پروانه بهره برداري صورت پذيرد.
وي تصريح كرد: به منظور رونق بيشتر اقتصاد و توسعه اشتغال، بايد زنجيره ارزش در بخش معدن و صنايع فرآوري شكل گرفته و از خام فروشي توليدات معدني پرهیز شود.
رييس كارگروه توسعه معدن خراسان رضوي با اشاره به اراده دولت مبني بر توسعه معادن كشور، اظهار كرد: در خراسان رضوي نيز از تمامي امكانات و منابع براي بهره برداري بهينه از معادن موجود و شناسايي ظرفيت هاي جديد استفاده خواهد شد.
وي همچنين بر استفاده حداكثري از ظرفيت معادن موجود تاكيد كرد و گفت: باید به منظور افزايش بهره وري، بازدهی مطلوب تر اقتصادی و افزایش اشتغال، برنامه ریزی دقیقی در جهت استفاده از ظرفيت هاي ايجاد شده دراین حوزه به عمل آید.
استاندار خراسان رضوي در پايان، ضمن تاکید بر برگزاری جلسات کارگروه به صورت هفتگی، خواستار تشكيل این كارگروه در شهرستان ها به رياست فرمانداران گرديد و گفت: مصوبات كارگروه هاي شهرستاني پس از تصويب در كارگروه استان، لازم الاجرا خواهد بود.
در اين جلسه، ناصر فخر موحدي، رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي نيز ضمن ارائه گزارشي از وضعيت معادن موجود استان، گفت: شهرستان باخزر، رتبه نخست در بين شهرستان هاي استان به لحاظ ذخایر، استخراج اسمي و ميزان سرمايه گذاري در حوزه معدن را به خود اختصاص داه است.
وي افزود: از مجموع 66 ماده معدني موجود شناسايي شده در كشور، 46 مورد آن در خراسان موجود و استحصال مي شود./س