به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران اخوان به باغداران مرکبات و سیاهریشه استان توصیه کردوافزود: با توجه به مشاهده شتهها روی جوانههای نورسته مرکبات و سیاهریشه و شروع فعالیت و خسارت آفت در بعضی از باغات، نسبت به مبارزه با آن اقدام کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه شتهها حشرات کوچک به رنگهای مختلف سبز، سیاه و قهوهای هستند،تصریح کرد: بیشتر این موجودات در پشت برگها و روی سرشاخههای جوان و گلهای مرکبات با تراکم بالا آفت شته ظاهر شده و با تغذیه از برگ گیاه سبب پیچیدگی برگ و سرشاخه، ترشح عسلک و دودهای شدن برگ، سرشاخهها و میوهها، ضعف عمومی درخت، ریزش شکوفهها و میوههای تازه میشوند.
اخوان گفت: در بعضی از گونههای آنها در انتقال برخی از بیماریهای ویروسی نقش اساسی دارند که مبارزه با آنها برای کاهش خسارتها و جلوگیری از طغیان احتمالی شتهها ضروری است.
وی افزود: باغات جوان زیر پنج سال و باغاتی که مبارزه زمستانه در آنها صورت نگرفته ممکن است بیش از سایر باغات مورد حمله و خسارت شتهها قرار گیرند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران یادآور شد: مبارزه شیمیایی با یکی از شتهکشهای اختصاصی نظیر کونفیدور(ایمید اکلوپراید) به نسبت 5/0 لیتر یک هزار لیتر آب، پی پی متروزین(چس) به نسبت 75/0 - 5/0 کیلوگرم در یک هزار لیتر آب، پریمور(پریپمکارب) به نسبت 5/0 کیلوگرم در یک هزار لیتر آب انجام شود/س