سفر "المار ممدیاراف"، وزير امور خارجه جمهوری آذربایجان، به اراضی اشغالی باعث افزایش تشنج در کشورهای حاشیه دریای خزر شد. سفر این مقام بلندپایه جمهوری آذربایجان به سرزمين‌هاي اشغالي در حالی صورت گرفت که این کشور همواره منکر روابط گسترده و سیاسی خود با رژیم صهیونیستی بوده است.


به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران ، "المار ممدیاراف"، وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان در سفری چهار روزه به سرزمين‌هاي اشغالي  با مقامات عالی‌رتبه رژیم صهیونیستی ملاقات داشته است. 

نخستين سفر "ممدیاراف" به اراضی اشغالی در حالی صورت گرفته که مقامات "جمهوری آذربایجان" همواره روابط خود با این رژیم را مخفی کرده وهیچ‌گاه به طورعلنی به روابط تجاری و سیاسی خود با صهیونیست‌ها اشاره نکرده‌اند. سفر"المارممدیاراف" نخستین سفر در سطح وزیرامورخارجه به سرزمین‌های اشغالی است.


روابط پشت پرده و گسترده رژیم صهیونیستی و جمهوری آذربایجان

از دهه 1990 به بعد، به دنبال آزادسازي تجارت جمهوري آذربايجان، شركت‌هاي اسرائيلي در اين كشور به صورت تدريجي و مورچه‌وار نفوذ كردند. شركت "Bezeq" كه يك شركت بزرگ ارائه سرويس‌هاي مخابراتي در سرزمين‌هاي اشغالي است، در سال 1994 بخش عمده‌اي از سيستم‌هاي مخابراتي جمهوري آذربايجان را خريد.

شركتBakcell""  رژيم صهيونيستي با همكاري وزارت ارتباطات جمهوري آذربايجان، اولين اپراتور تلفن همراه را در اين كشور راه‌اندازي كرد.

شركت مدکان نيز در بخش نفت و گاز جمهوري آذربايجان سرمايه‌گذاري كرده است. در واقع تا سال 2005 رژيم صهيونيستي از دهمين شريک تجاري به رتبه پنجم جمهوري آذربايجان تبديل شد. يك‌ششم از ذخيره نفت اسرائيل و 30 درصد از كل انرژي اين رژيم توسط جمهوري آذربايجان تامين مي‌شود.

 


جمهوری آذربایجان، آشیانه مخفی رژیم صهیونیستی

از جمله اهداف عمده رژیم صهیونیستی از حضور همه جانبه در جمهوری آذربایجان و مرزهای شمالی ایران، اعمال فشار بر جمهوری اسلامی ايران و هدایت فعالیت‌های اطلاعاتی و امنیتی علیه ایران است.

الهام علی‌اف" رئیس جمهوری آذربایجان، روابط کشورش با اسرائیل را به مثابه کوه یخی دانسته است که ۹ دهم آن زیر آب است. روابط پیچیده بین این دو رژیم در سال‌های اخیر، جمهوری آذربایجان را به پایگاهی امن برای جاسوسان و تروريست‌هاي دانشمندان هسته‌ای ایران بدل كرده است. در واقع، جمهوری آذربایجان به یک منطقه آلوده اطلاعاتی تبدیل شده که در آن رژیم صهیونیستی با سرمایه‌گذارهای فراوان توانسته آشیانه‌ای امن برای جاسوسان خود به وجود آورد. 


ارتش صهیونیستی جمهوری آذربایجان

جمهوري آذربايجان به علت هم مرز بودن با ايران، موقعيت استراتژيك مناسبي را براي ايجاد يك پايگاه نظامي در اختيار رژيم صهيونيستي قرار داده است. در سال 2009، با حضور شيمون پرز در جمهوري آذربايجان، روابط نظامي افزايش بسيار زيادي يافت. در سال 2012، شركت صنايع هوا فضاي اسرائيل(IAI)،1.6 ميليارد دلار موشك‌هاي دفاعي و پهپاد در اختيار جمهوري آذربايجان قرار داد.

در واقع رژيم صهيونيستي با بهره­‌گيري از جمهوري آذربايجان به دنبال اجراي برنامه‌هاي سياسي خود در خاورميانه است. فروش گسترده تسليحات نظامي به جمهوري آذربايجان تنها به منظور استفاده ابزاري از اين كشور براي اجراي نقشه‌هاي شوم اين رژيم است. نزديك شدن به ايران و توهم تهديد نظامي حمله به تسليحات هسته‌اي اين كشور، تنها هدف رژيم صهيونيستي براي حضور وسيع در جمهوري آذربايجان است.

اسلام‌ستیزی فاحش دولت جمهوری آذربایجان

نفوذ رژيم صهيونيستي در دولت و مقامات رژيم صهيونيستي، در لايه‌هاي فرهنگي جمهوري آذربايجان نيز نفوذ کرده است.

حدود نود درصد جمعيت جمهوري آذربايجان را مسلمانان شيعه تشکيل مي‌دهند، اما دولت اين کشور با تبعيت از اربابان صهيونيست خود، در طی دهه گذشته مخالفت با دین اسلام را تشدید کرده وکاملا آشکارا در حال اسلام ستیزی است.

 در طی چند سال گذشته، "حیدر علی‌اف"و پسرش"الهام علی‌اف" به تدریج و با پیاده‌سازی نقشه‌های اسلام ستیز و صهیونیستی، این کشور  را از همه نظر آلوده کرده‌اند. برای رسیدن به این هدف، خانواده "علی‌اف" برنامه‌های مختلفی نظير برگزاري مسابقات يورو-ويژن Eurovision را پیاده کرده که همگی با هدف از بین بردن اسلام و تبدیل این کشور به کشوری لائیک به اجرا درآمده‌اند.

برگزاری مسابقات یورو - ویژن در سال 2011، دادن مجوز برای راهپیمایی هم‌جنس‌بازان، بازگشایی اولین مدرسه یهودی در شهرباکو، ممنوعیت پخش صدای اذان از مساجد، اعمال محدودیت بر حوزه‌های علمیه و مدارس دینی، ممنوعیت حجاب اسلامی در اماکن عمومی ،ازجمله فعالیت‌های دولت جمهوری آذربایجان برای نابودی دین اسلام در این کشور بوده است.



اهداف "المار ممدیاراف" از سفر به رژیم صهیونیستی

در طی سفر چهار روزه این مقام جمهوری آذربایجان به اراضی اشغالی، وی با تعدادی از مقامات صهیونیستی ملاقات داشته است. "شیمون پرز"، رئیس‌ رژیم صهیونیستی و "بنیامین نتانیاهو"، نخست‌وزیر این رژیم، از جمله افرادی بودند که "ممدیاراف" با آن‌ها ملاقات داشته است.

بنابراظهارات سخنگوی رسمی دولت جمهوری آذربایجان، هدف اصلی از سفر"المار ممدیاراف"، تقویت روابط دو جانبه و افزایش مراودات تجاری با رژیم صهیونیستی بوده است. "شیمون پرز" در دیدار با "المار ممدیاراف"از این کشور به خاطر نقشی که در برهم زدن امنیت ایران در منطقه ایفا می‌کند، تشکر کرد. بنابرگزارش‌های منتشر شده، "المار ممدیاراف"هم گفت که جمهوری آذربایجان به دنبال فرصتی برای گسترش روابط با این رژیم است.

"ممدیاراف" با "آویگدور لیبرمن" رئیس حزب دست راستی "اسرائیل خانه من" که هم اکنون کرسی ریاست کمیته امنیتی و امور خارجی کنست رژیم صهیونیستی را در دست دارد، دیدار کرده است.

"آویگدور لیبرمن" با تاکید بر این که جمهوری آذربایجان به شریکی مهم و مطمئن برای رژیم صیونیستی تبدیل شده است، اعلام کرد: در این دیدار درباره افزایش تسهیلات صدور روادید میان دو طرف و گسترش همکاری های سیاسی، تجاری و انرژی گفتگو شد.

نگرانی‌های کشورهای منطقه از نفوذ افکار صهیونیستی به جمهوری آذربایجان

سفر دیپلماتیک به اراضی اشغالی و تحکیم روابط سیاسی و تجاری با رژیم صهیونیستی، نگرانی‌های زیادی را در منطقه به وجودآورده است. کشورهای همسایه جمهوری آذربایجان، از جمله ایران و روسیه، حضور رژیم صهیونیستی در این کشور را خطری بزرگ برای امنیت کشورهای حاشیه دریای خزر می‌دانند.

انتهاي پيام/


      
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار