به گزارش خبرنگار باشگاه
خبرنگاران مشهد، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: گوجه فرنگی با
نام علمی Solanum lycopersicum یک گیاه پر اهمیت در زمینه غذایی و دارویی میباشد که در هر صد گرم آن،
۱۸ کیلوکالری انرژی، ۳. ۹ گرم کربوهیدرات، ۲. ۶ گرم قند، ۱. ۲گرم فیبر، ۰. ۲گرم چربی، ۰. ۹گرم پروتئین و ۹۴. ۵ گرم آب وجود دارد.
دکتر نوید عطار افزود: همچنین گوجه فرنگی حاوی۴۲ میکروگرم ویتامین A، ۱۴ میلی گرم ویتامین C، ۰. ۵۴ میلی گرم
ویتامین E و ۲۳۷ میلی گرم پتاسیم میباشد.
وی تصریح کرد: گوجه فرنگی حاوی مقادیر فراوانی از رنگدانهای به نام لیکوپن میباشد
که این رنگدانه علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی، رنگ قرمز گوجه فرنگی را باعث میشود.
عطار با بیان اینکه لیکوپن در بسیاری از میوهها وجود دارد، اما غلظت و تراکم آن
در گوجه فرنگی بسیار زیاد است، اظهار کرد: دانشمندان نشان دادهاند که گوجه فرنگی
پخته شده، میتواند در مقابل سرطان پروستات، سرطان سینه و هایپر پلازی خوش خیم
پروستات در آقایان تا حد بسیار بالایی نقش پیشگیری کننده داشته باشد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به اینکه بر اساس تحقیقات
صورت گرفته، تأثیرات لیکوپن جهت جلوگیری و از بین بردن سلولهای سرطانی در بدن، در
محصولات مختلف گوجه فرنگی متفاوت است، تصریح کرد: تحقیقات نشان داده است که ماده
رنگی لیکوپن میتواند باعث آهسته شدن رشد و حتی از بین بردن سلولهای نابهنجار و
سرطانی شود. عطار افزود: محققان با تستهای آزمایشگاهی دریافتند که لیکوپن، رشد و
سرعت تکثیر سلولهای سرطانی را به حد قابل توجهی کاهش میدهد. وی، به وجود سطوح
گوناگونی از ریز مغذیها در گوجهفرنگی اشاره کرد و افزود: نتایج تحقیقات
دانشمندان نشان داده که رب و دیگر محصولات بدست آمده از گوجه فرنگی، در مقایسه با
گوجه فرنگی خام، تأثیر بیشتری از نظر قدرت آنتی اکسیدانی دارد، چرا که پخته شدن
گوجه فرنگی باعث از میان برداشته شدن دیواره سلولها و بافتهای آن شده و باعث
رهایی بیشتر ماده لیکوپن میشود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد خاطر نشان کرد: درتهیه رب از
گوجه فرنگی میبایست شرایط و اصول بهداشتی کاملا رعایت گردد تا تأثیرات مثبت آن
ظاهر شود و مورد استفاده قرار گیرد. /س