به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان، مجيد كارانديش منطقه خوزستان با اشاره به آرامبخش بودن چاي، اظهار كرد: چاي املاح معدني زيادي دارد كه مهمترين آنها كافئين است؛ كافئين تأثير بسياري روي ارگانهايي مانند مغز و اعصاب، سيستم گوارش و سيستم تنفس دارد.
وي افزود: استفاده در حد متعارف از چاي، مفيد است و البته بايد توجه داشت كه اين نوشيدني غليظ نباشد زيرا موجب آسيب به كليهها ميشود.
كارانديش تصريح كرد: چاي موجب هيجان و بيخوابي ميشود و به همين دليل بهتر است پيش از خواب استفاده نشود، مخصوصا افرادي كه در خواب مشكل دارند بهتر است پيش از خواب چاي نخورند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: در زنان باردار نيز مصرف زياد كافئين توصيه نميشود و بايد سعي كنند چاي كمتري بخورند.
وي با اشاره به نظراتي كه درباره تفاوت چاي سبز و چاي سياه وجود دارد، خاطرنشان كرد: تنها تفاوت چاي سبز و چاي سياه، رنگ آنها پس از دم كردن است. چاي سبز در اثر برخي اعمال حرارتي به چاي سياه تبديل ميشود كه تركيب آنها هيچ تفاوتي با هم ندارد و از هر يك استفاده شود، تفاوتي در درمان بيماريها نخواهد داشت.
كارانديش عنوان كرد: دمنوشهاي تهيه شده از چاي، چاي پودر شدهاي هستند كه با فرايندهاي بهداشتي ايجاد شدهاند و سريعتر آماده ميشوند ولي چاي واقعي 5 تا 10 دقيقه زمان براي دم كشيدن لازم دارد./ب